Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6077763 www.bgdnes.bg

Кметът Нуридин Исмаил: Правя фитнес в Хитрино

Купихме сграда, търсим европейско финансиране

Борислав РАДОСЛАВОВ

Младежки център с фитнес, зала за спортни занимания, зимна и лятна градина скоро ще отвори врати в Хитрино.
Идеята е на кмета на взривеното село Нуридин Исмаил.
"С общински пари купихме стара триетажна сграда за 90 000 лв. Проектът е готов, вътре ще има и конферентна зала, в която може да се помещава и общинският съвет", уточни Исмаил.


Ще се търси и европейско финансиране, тъй като сградата се нуждае от ремонт и преустройване на помещенията.
"Освен това очаквам до два месеца да започне строителството на новите къщи. Появиха се неочаквани проблеми с наследници, документи и други особености на имотите, затова малко се забавят нещата. Мечтая да видя първия изкоп за първата къща, която ще се вдигне. Надявам се до есента Хитрино да се превърне в едно много хубаво село за живеене, когато всички ремонти и строителство приключат", поясни кметът на селото, в което седем души загинаха след адския взрив през декември.
Надеждите на кмета са, че най-късно до октомври всички строително-ремонтни дейности ще завършат и пострадалите местни хора ще посрещнат мразовитите дни на следващата 2018-а в новите си къщи, а останалата част - в ремонтираните си домове.
Общо три фургона от предоставените от държавата са заети с пострадали при трагедията. Семейство обитава единия, мъж е във втория, а жена - в третия фургон.
"Чувстват се добре, топлят се вътре с печки. Не се оплакват". обясни управникът.
Нуридин Исмаил не се притеснява от съмнения на хората за злоупотреби при разпределянето на финансирането.
"Постоянно правим събрания в Хитрино. Хората ме поздравяват, като ме срещнат. Всичко е прозрачно и честно", заяви кметът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама