Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6082422 www.bgdnes.bg

Звездата от "Трейнспотинг 2" Анжела Недялкова: Мама плака, докато гледа филма

И след него не съм уверена в себе си

Лили АНГЕЛОВА

"Толкова развих зависимост от хубавите емоции, в които се потопих с участието си в "Трайспотинг 2", че пак искам да се повторят." Това сподели най-младата звезда на българския кинонебосклон, която вече кандидатства за световна слава - Анжела Недялкова. Вчера тя бе на представянето на новата книга на Ървин Уелш на българския пазар. 25-годишната красавица не пи нищо, беше облечена в черен панталон и черен потник, а на лицето й нямаше и капчица грим.
Премиерата на хитовата продукция "Трейнспотинг 2" се състоя преди дни в Единбург. На червения килим заедно със световните знаменитости блесна и нашенката. Тя играе в лентата рамо до рамо с Юън Макгрегър, Робърт Карлайл, Джони Лий Милър и Юън Бремнър. Българската премиера също се състоя преди дни, а Анжела дойде на нея със семейството си.

- Анжела, как се пребори за това да бъдеш сред четиримата избрани от хитовия в момента режисьор Дани Бойл?
- Може би фактът, че бях себе си. Много си паснахме с екипа, направо съм развила зависимост към тези хора. С Дани Бойл се чувствах на мястото си, разбирана, със сходни виждания в мирогледа. Първоначално се притеснявах, защото не съм професионална актриса, т.е. нямам такова образование, но пък ме успокоиха, че щом той ме е избрал, има защо и да се наслаждавам на процеса. Вслушах се.
- Кой беше за теб най-хубавият момент от премиерата в Единбург? Ти изглеждаше зашеметяващо!
- Докато снимахме, живеех там. Всичко беше като приказка. Имаше специално построени декори, които се намираха между Единбург и Глазгоу. За мен беше изненада колко бързо се строяха. А иначе емоциите, те бяха най-важното, което ще ми остане доживот.
- Успя ли ти като домакин да представиш на Дани Бойл България, когато снимахте тук?
- Снимахме малко на гарата в "Подуяне". Но Дани Бойл си имаше свой план. "Ние отиваме на Бузлуджа", ми каза той още в първите дни. Каза, че дъщеря му е идвала тук, и вече знаеше какво искат да видят от страната ни. Но бяха впечатлени от Бузлуджа определено.
- Как реагираха хората около теб и близките ти на премиерата у нас?
- Майка ми през цялото време на прожекцията бе с черни очила и плачеше от щастие. Тя е и от това поколение, за което става дума във филма, и за нея е още по-докосващо съпреживяването с моето участие.
- Вероника Ковач е яката мацка, която ти пресъздаваш на екрана, какво научи от нея?
- Аз не научавам много от персонажите си, може би трябва да мине време за това, за да осъзная как образите ми въздействат. По-скоро искам да ги покажа, да се оставя на момента да ме подведе и после да помисля за това как ми се отразява ролята. Но пък ми омръзна да отговарям на въпроса какво е да играеш проститутката във филма. Всеки път си казвам - хора, поставете се на мое място. Бориш се за най-желаната женска роля за 2016-а, минаваш през какво ли не, накрая я получаваш, снимаш проекта, излиза на бял свят и в родната ти държава те посрещат с: "Голотата води ли до успехи?".
- Този филм не ти ли даде повече увереност?
- Никога не съм уверена в себе си достатъчно, защото съм перфекционист и съм наясно, че винаги може по-добре. Често съм зловещ съдия на самата себе си и изисквам много, защото вярвам, че може. Но никога не усещам, че съм на "подходящото ниво". За каквото и да е. Защото представата ми за "подходящото ниво" се увеличава всекидневно.
- Как би описала "Трейнспотинг 2" с няколко думи?
- Ооо, аз съм жена и кратката форма на изразяване не ми е присъща. Но думата "зависимост" е точна. Зависимост от емоцията, която ти дават тези хора от екрана, и зависимост от професионализма, който показват те.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама