Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6088350 www.bgdnes.bg

Почернената Кристина Бонева: Убиецът на майка ми ще се измъкне!

Иво АНГЕЛОВ

"Убиецът на майка ми ще се измъкне от правосъдието. Участвал е с друго момче в гонка, но това сякаш се прикрива. Освен това се появиха информации, че вече е в чужбина. Не мога да повярвам, че това се случва".


Това заяви в откровена изповед пред "България Днес" 29-годишната Кристина Бонева. Младата дама е почернена от загубата на майка си, която изпадна в кома след катастрофа на Околовръстното в София, а месец по-късно почина в болница, без да се върне в съзнание.

Реклама


На 4 януари т.г. Соня Пращилска (49 г.) се прибира от работа заедно със своя приятелка. Около 21,30 ч. малкият й автомобил е отнесен от мощно БМВ, шофирано от 20-годишния Алекс Иванов. Само секунда по-късно друг автомобил от същата марка с 22-годишен шофьор се врязва в джип на пътя и причинява втора тежка катастрофа.


"Убедена съм, че е било автомобилна гонка. Двете момчета отричат да се познават, но това са само техни твърдения. Да не говорим, че живеят в две съседни населени места - единият в кв. Княжево, а другият - във Владая. Никой не може да ме убеди, че не се познават. Километражът на колата, която се е блъснала в автомобила на майка ми, е бил застинал на 170 км/ч. Нормална ли е такава скорост в града? Нормално ли е да отричат, че не са си правили гонка?", сподели тревогите си Кристина.


След катастрофата Соня е в много тежко състояние. Повече от месец лекарите се борят за живота й, но на 9 февруари т.г. умира. "Убиецът на майка ми нито веднъж не се поинтересува в какво състояние е. Нямаше никаква съпричастност. Младо момче е и може да не знае какво прави, но къде са родителите му в този случай?", разстроена пита младата жена. Тя разкри, че след инцидента Алекс е пуснат под 1000 лева гаранция, но тогава още не се е знаело, че става въпрос за произшествие със смъртен случай. В момента никой от семейството й не знае къде е малкият джигит и какво се случва с разследването.


"Още от първите минути след катастрофата живеем с мисълта, че убиецът ще се измъкне. Поведението на полицаите, които ни изтъкнаха, че шофьорът не е пиян и не е избягал от местопрестъплението - сякаш това е някакво изключително благородно поведение. Нямам информация докъде е стигнало разследването и дали изобщо ще се стигне до съд. Най-безумното е, че двете катастрофи се разследват като отделни случаи", коментира пред вестника Александър Петров, който през последните 16 г. е живеел заедно със загиналата Соня.


"Искам затвор за убиеца! Максимално дълго да лежи зад решетките. Нека да има пример за осъден убиец на пътя, за да се замислят всички, които карат бързо и неразумно. В България всеки живее с чувството на безнаказаност, че може да прави каквото си поиска на пътя, защото няма сериозни присъди. По този начин искаме да предпазим други хора да пострадат от убийците", завърши Кристина, която ще се бори до последно в памет на рано починалата си майка.

Реклама
Реклама
Реклама