Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6088439 www.bgdnes.bg

Йоан Матев остава в ареста за постоянно

Заподозреният в убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина преди близо две години Йоан Матев остава окончателно в ареста. Това реши днес Софийският апелативен съд, предаде Дарик.

19-годишният Йоан, който в момента на престъплението е бил на 17 години, бе задържан преди седмица след продължително разследване на убийството на момчето на пейка в парка в района срещу сградата на БНР.

Реклама

Йоан Матев още не е направил самопризнания, че е извършил убийството. Вече стана ясно, че основен свидетел срещу него е брат му Марсел Матев, който след поредица от разпити в следствието най-накрая е признал престъплението на брат си Йоан, което двамата пазели в дълбока тайна. Марсел дори показал мястото, където е бил хвърлен ножа на убиството. Това веществено доказателство вече е било достатъчно, за да бъде обвинен Йоан като убиец на Георги Игнатов.

Прокурата съобщи, че за да прикрие следите си, Йоан коренно е променил навиците и външния си вид, като е спрял да посещава училище, напълнял е с над 20 кг, пуснал си е коса и брада. Към момента на задържането му той вече е бил студент в Югозападния университет в Благоевград, където е записал право.

"Ако бях извършил това, нямаше да се държа така", каза Матев пред съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама