Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6091193 www.bgdnes.bg

Банкови сметки издават Братя Галеви

Банкови сметки издават потъналите в нелегалност Братя Галеви. След неуспешното петгодишно разследване на духналото зад граница дупнишко дуо криминалистите прилагат нов метод, за да спипат бегълците. Те следят под лупа всяко движение по банковите сметки, свързани с роднини, близки приятели и служители на Ангел Христов и Пламен Галев, научи "България Днес".
Причината криминалистите да започнат да разследват авоарите на хората, свързани с Галеви, е, че преминалите в нелегалност бизнесмени са изрядни платци на дължимите данъци и такси към държавата, обясняват запознати.
"Все отнякъде трябва да дойдат тези пари. Затова в момента следим всички сметки на роднини и хора, свързани с Пламен Христов и Пламен Галев. Проследяваме всяко теглене или захранване, особено ако е с пари от чужбина", издават криминалисти.
"Ангел Христов и Пламен Галев са изрядни, плащат си всичко. Абсурдна е появилата се наскоро информация в медиите, че съдия-изпълнител се появил в имението в Ресилово, за да търси такса смет и данък сгради, дължими за 7 години назад", обясни пред "България Днес" адвокат Капка Гергинова, занимаваща се с делата на липсващите "братя". Юристката обаче отказа да уточни как точно Ангел Христов и Пламен Галев успяват да платят дължимото, след като са в неизвестност от май 2012 година.
И докато "братята" липсват, емблематичният имот в село Ресилово се е превърнал в гробница, коментират комшии. До имението е почти невъзможно да се стигне, тъй като улицата е потрошена.


"Улицата до порталите на комплекса е ужасно разбита - като гробище е", коментират съседи.
Имането на изпарилите си дупнишки бизнесмени също е непокътнато. Повече от четири години съдът се опитва да отнеме незаконно придобитото имущество на Ангел Христов и Пламен Галев. Цената на иска е на обща стойност 4 250 189 лв., като от всеки от двамата се претендира приблизително половината от сумата.
"Братята се покриха от 8 май 2012 г. и ако сами не пожелаят да се върнат, няма как да бъдат призовани. Ама съпругите им, на които също се водят имоти, имущество. Те са си в Дупница, в Ресилово, в Лондон. Защо те не се появят в съдебна зала и да внесат яснота по много от въпросите", възмутени са прокурори по зациклилото дело.
"Вещото лице, натоварено със задачата да оцени имота: сградите, басейна в двора, фитнес зала, оградите и др., въобще не влизало вътре. Действал е на око, от дистанция. Ясно е, че такава експертиза няма да мине. В същото време адвокатите старателно бавят темпото - дали по навик, или е заради космическите хонорари, които ще вземат, възмутени са държавните обвинители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама