Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6093615 www.bgdnes.bg

Златистия прави гладна стачка в ареста

Най-големият карък сред бандитите бе на крачка от свободата

Злати Златев-Златистия заплашва с гладна стачка зад решетките, научи от негови авери "България Днес". Дупнишката кримка решава да предприеме крайните мерки, след като бе на крачка от свободата, но изненадващо отново бе върнат в пандиза.
Първоначално Районният съд в Дупница промени мярката за неотклонение на Златев в "подписка". Мотивът на районните съдии бе, че са изтекли два месеца от ареста му, а обвиненията срещу него били твърде леки, за да остане зад решетките. За кратко Златистия се зарадва, че ще се върне у дома при новото си семейство и малкото си дете, но окръжните магистрати бързо попариха надеждите му и го пратиха обратно в ареста. Те взеха предвид, че дупнишкия бос на ВИС-2 е обвинен в хулиганство, за което може да отнесе до 6 години затвор, и категорично заявиха, че не заслужава свобода.
Злати Златев-Златистия се оказа с три повдигнати обвинения - хулиганство, управление на автомобил в нетрезво състояние и унищожаване на имущество. Той бе задържан на 14 декември миналата година, когато се натресе с мерцедеса си точно в бариерата на районното управление в Дупница. Тогава бе установено, че е шофирал колата си с 1,7 промила алкохол в кръвта.
Пред разследващите Златистия обяснил, че припаднал зад волана и изгубил контрола над автомобила си. Това, че се забил точно в полицейска бариера, е въпрос на карък, оправдава се Златистия.
"Съжалявам, господа съдии, но блъснах бариерата на полицията, защото там е тъмно, а аз без очила не виждам вече", оправда се в съда Златистия.
"В мен се обади инстинктът за самосъхранение и аз отидох в полицията. Аз не мога да ходя с патериците на друго място, не мога да бягам без кола. Инстинктът ми показа, че това е най-безопасното място", шеговито обясни Златистия пред магистратите.
През април 2015 година Злати Златев е освободен условно предсрочно с остатък 3 години и 3 месеца от Варненския затвор, където излежаваше 18-годишна присъда за убийството на дупнишкия бизнесмен Любомир Мантарков. Не след дълго лошият късмет пак споходи дупнишката кримка и преди година и половина Златистия е заловен да шофира с фалшива книжка. Той пътува с БМВ-то си с варненска регистрация по улиците на фармацевтичния град, когато е спрян за проверка от патрул и отнася друго обвинение.
Златистия едва не загуби и крака си зад решетките. След влизането му в затвора той разви некроза на тъканта на единия си крак и се наложи да му бъдат извършени няколко операции за отстраняване на гниещото месо.
"Здравословното му състояние предполага трайна уседналост с оглед полагане на медицински грижи за здравето му. Освен основното си заболяване, от което той страда дълги години, към настоящия момент е с фрактура на десния крак, което налага най-вероятно оперативно лечение в близко бъдеще", обяснява адвокатът му за поредните здравословни проблеми на Златистия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама