Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6095316 www.bgdnes.bg

Менте инвалидка друса бесни танци

Англичанка се прави на саката, точи социален фонд

Гигантска финансова измама праща зад решетките английска менте инвалидка. В продължение на години Лиза Уайт разиграва успешно социалните, че е трудноподвижна и се нуждае от бастун и инвалиден стол. В театъра се включват активно съпругът и сестрата на тарикатката, които претендират да са нейни социални асистенти. Преди властите да се усетят, подлото семейство успява да източи 150 бона английски лири от фондовете за социална защита. Парите са вложени в луксозно имение в Югоизточна Англия и круизи по екзотични места, където уж обездвижената жена припка като коза.

"Известно време менте инвалидката е фигурирала в списък на чакащи за общинско жилище. Свободни апартаменти не е имало и тя е получавала финансова помощ за наем на квартира", разкриват запознати със случая. Сладкият живот свършва, когато "доброжелател" заснема през прозореца как Лиза Уайт върти бесни танци на песни на Марая Кери.

Компроматът е изпратен директно на ченгетата и дори е излъчен по телевизията. "Госпожата изглежда много щастлива на кадрите. И аз щях да съм щастлив, ако взимах инвалидна пенсия и можех да танцувам", ироничен е съдия Тюдор Оуен. Той осъжда Лиза Оуен на 18 месеца затвор, а семейството й ще трябва да събере и върне до стотинка откраднатите пари.

а Лиза Уайт претендира, че й трябват бастун и асистент

b Измамницата танцува като луда на Марая Кери

c Инвалидката обича да пътува и сама си влачи куфара

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама