Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6102898 www.bgdnes.bg

Поръчаният заради наследство от $4 млн. брат Стойчо: Отгледал съм от дете Кървавата Иванка!

Не искам да виждам и чувам сетра ми, неблагодарницата организира да избият целия род

Ваня ТОДОРОВА
"Не ме интересува нищо. Не искам да я виждам и да я чувам. В един двор живеем, не се поглеждаме и не си говорим! В остър конфликт сме и няма как да го изгладим. Отгледал съм я от дете, а тя неблагодарница, поръча да ни избият." Това заяви Сойчо Ройдов, брат на Иванка от пловдивското село Браниполе.

Реклама


66-годишната жена получи прозвището си Кървавата Иванка, след като бе обвинена от прокуратурата за шест поръчкови убийства на роднините си. В това число са брат й Стойчо, синът му Георги, дъщерята Гергана, зетят и двамата внуци, на 8 и 15 г. Масовата екзекуция била замислена за миналия Гергьовден, когато цялото семейство се събирало да празнува в Браниполе. Според внесения в съда обвинителен акт срещу Иванка тя е организирала очистването на роднините си, за да сложи ръка на наследство от 4 млн. долара, останало след смъртта на 90-годишния й баща Георги в САЩ.
"Не е ясно дали тези пари изобщо съществуват и ако ги има, какво се е случило с тях", обяснява Стойчо. Допълва, че Иванка и другата им сестра Ана, която е в САЩ, се опитвали да го използват след смъртта на баща им. 90-годишният Георги Ройдов подсигурявал финансово дъщерите си, докато бил жив.

Според Стойчо след смъртта на баща им парите секнали и Иванка се опитвала да легне на ръцете на брат си.
"Даже като я пуснаха от ареста, прати дъщеря си на два пъти да ми иска пари. Не ме интересуват тези хора. Няма да ходя в съда, като започне делото. За какво да го правя? Като ги видя, само се ядосвам. Няма да предявявам обезщетение за вреди. За какво да го правя? Те нямат какво да ми дадат, а и аз не искам нищо от тях", гневи се набелязаният за убиване Стойчо. Допълва, че не иска да дава обяснения и като свидетел в съда. Каквото има да казва, вече бил разказал пред разследващите.
"Ходих в съда и се разписах, че това, което съм разказал при разпитите, е достоверно. Повече не ми издържат нервите да се занимавам. Нямам работа в съда", отсича 70-годишният Ройдов.
Двама килъри да ликвидират родата й наела наследницата на 4 млн. долара Иванка Ройдова, сочи обвинителният акт срещу нея. Очаква се насрочване на дата за делото. Разследващите установяват, че Иванка обещава 10 процента от 4 млн. долара на изпълнителите на мократа поръчка. Според прокуратурата за осъществянето на плана тя ангажира украинец и агент на ДАНС под прикритие. Чужденецът остава неизвестен на разследващите, въпреки че е посочен като реално съществуващо лице в обвинителния акт.
Другият "килър" се оказва ченге под прикритие. Ройдова няма представа, че човекът, който мисли за наемник, всъщност е служител на ДАНС. Той ходи на преговорите с Ройдова за мократа поръчка, опасан със записващи устройства. Данните от тях се оказват основен коз в ръцете на разследващите, които уличават Иванка в кървавата саморазправа с роднините.
Тя е задържана, след като предава 3 хил. лв. за мократа поръчка на ченгето под прикритие. След около две седмици престой зад решетките излиза на свобода срещу 7 хил. лв. гаранция. При разглеждане на мярката й за неотклонение самата Ройдова категорично отрича да е поръчвала убийствата на роднините си. Иванка твърди, че не е наемала килъри, а търсила адвокати, които да оправят проблема с наследството в САЩ, което всъщност с измама прилапала болногледачката на баща й.


      Богатството от Чикаго

Бащата Георги Ройдов е един от старите имигранти в Чикаго. Бяга от България и се установява във Ветровития град през 1951 г. В родината оставя трите си деца и не ги вижда повече от 30 години.
В Чикаго започва да се занимава със строителен бизнес и недвижими имоти. Натрупва солидно състояние. Когато се пенсионира, се мести в Сейнт Питърсбърг, Флорида.
До 1986 г. Георги не е имал връзка с децата си в България. След това поканил при себе си във Флорида дъщерите си Иванка, по-голямата й сестра Ана и сина си Стойчо. Само Ана решила да остане в Америка, на Иванка не й харесало там, а Стойчо дори не отишъл.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама