Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6105209 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Карамански фалира

Детективската й агенция на ръба на оцеляването

Пред фалит е изправена най-малката дъщеря на Иво Карамански, научи "България Днес". Детективската агенция на Александра е без почти никакви приходи през последните няколко години и реално не функционира, сочи справка в Търговския регистър.


Александра бе единствената жена частен детектив у нас. Доскоро тя с железен юмрук управляваше фирма "Корона" и залавяше всеки кръшкач, престъпник и лъжец.
Голяма част от дейността на агенцията бе свързана с корпоративни разследвания. Александра и екипът й правели проверки за лоялност на служителите в големи фирми. Дъщерята на Кръстника подлагала чиновниците дори на детектор на лъжата. Така безпроблемно успявала да спипа счетоводител, който присвоявал средства на фирмата.
Щерката на Кръстника била търсена дори от политици, но тя категорично отказвала да се намесва в подобни скандали, тъй като се притеснявала славата около баща й да не й навреди. Тя е категорична, че макар Иво Карамански да не й оставил митичното наследство от милиони левове, за което се говори, от него е наследила безбройните му контакти, които са ключови в сегашното й поприще.
Щерката на Кръстника преди време се похвали, че фирмата й е регистрирана и в чужбина, тъй като освен в България развивала дейност и в Сърбия, Гърция и Турция. Постепенно клиентите обаче намаляват, а с тях и приходите. И накрая се стига дотам, че Александра е принудена да хлопне кепенците.

Реклама


Не само детективската агенция на Караманска се намира във финансова криза. С нула лева приходи е и другата фирма на Александра - "За Минута БГ". Тя се занимава с продажба на стоки и услуги в интернет, услуги в областта на информационните технологии, търговия с авточасти. В нея тя е съдружник със софтуерния спец Пламен Мостафа.
Иво Карамански-Кръстника бе сочен за един от най-силните подземни босове на България. Приживе именно той бе съсобственик на застрахователното дружество "Корона инс" и имаше участие в още ред фирми, занимаващи се с разнообразна дейност. Остава в историята като Кръстника, като прякорът му е даден от пресата.
Карамански има 3 дъщери и един син, като Александра е най-малката от щерките му. Тя е едва на 11 години, когато Кръстника е разстрелян при пиянска свада.

Отказва на похотливия кмет

Роднините на екскмета на Стрелча Иван Евстатиев потърсили Караманска след педофилския скандал, обясняват близки до Александра.

Роднините на похотливия кмет искали да наемат детективското бюро, за да се изясни случаят с изнасилването на непълнолетната девойка Ирена. Александра Караманска обаче отказала, защото избягва да се занимава с тежки криминални казуси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама