Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6109266 www.bgdnes.bg

Айхан Ахмедов от затвора в Белене: 4-ма изгърмяхме в схемата на Анета за изнасилване

Невинен лежа 7 години зад решетките

Автор: Борислав РАДОСЛАВОВ     Снимки: Пламен КОДРОВ

"Набедиха ме за изнасилвач и лежа невинен в затвора със седемгодишна присъда. Освен мен още двама души са в пандиза по една и съща схема на жена, която лъже, че сме опитвали да я насилваме."

Реклама


С тази емоционална изповед ни посреща в затвора в Белене Айхан Ахмедов. 38-годишният мъж от русенското село Смирненски е заключен по обвинение в опит за изнасилване на 30-годишната му съселянка Анета Тодорова.


Сцената се разиграла през декември 2014 г. в центъра на Смирненски пред ресторанта вечерта. Според разследващи и съдии Ахмедов опитал да изнасили Анета, но не успял. Получава пет години затвор, но към присъдата е присъединена и предишна такава от две години условно за побой. Айхан счупил ръцете на бивш свой работник, който влязъл да краде от цеха на Ахмедов.


"Анета работи в дисциплината "измъкване на пари от мъже". Не съм единственият, който е в затвора с обвинение, че искал да я изнасилва. Още трима има като мен. Единият е от моето село - Смирненски, другият от Плевен, а третият от Русенско. Никой не ми обърна внимание в съда, като го казах", споделя Айхан.


Разказва още, че фаталната Анета поискала 10 000 лв. обезщетение и "аз да съм на свобода". "Помислете реално. Ако аз съм я изнасилил, нека се докаже със записи от камерите. Изисквам ги от съда, но - нищо", споделя затворникът, който е женен, с две деца - едното на 14, а другото скоро ще навърши 5 години.


И продължава. "Всички, дето изгърмяхме в схемата на Анета, сме по-заможни хора. Аз с моя бизнес - монтаж на гранитни и мраморни паметници, другият има голям магазин за мотори и скутери. Третият гледа над 1000 кошери пчели и работи с европроекти. Плевенчанинът се занимава с бензиностанции. И във всичките случаи Анета не е изнасилена, а е правен опит."


Айхан е категоричен, че е заможен мъж с жена и две деца и трябва да е луд, за да тръгне да насилва Анета пред заведение в центъра на селото.

Реклама


"Имах подписка от цялото село в моя защита, но съдът не я прие. За нея са събирали подписи да я изселят. Агенцията за закрила на детето й е взело отрочето през 2012 г. Тогава тя лежа в женския затвор в Сливен за измами", разказва Ахмедов и дава старт на уникални разкрития, които са достойни за нов криминален сериал.


"Адвокатът на Анета - Иван Иванов, лежи в затвора в Белене от четири месеца. Където съм и аз. Има 6-годишна присъда. Участвал в схема за незаконна продажба на апартамент на жена в Русе. Уникален прецедент. А дознателят по делото ми Йордан Петков е задържан в русенския арест за измами. Петков ми поиска 35 000 лв. Дойде при мен в ареста в Русе. Написа на гърба на бял лист: "Дай 35 000 лв. и няма да лежиш в затвора.

Аз казах, че няма да дам пари заради нещо, което не съм направил". А има още един човек по нашата схема, който не лежи зад решетките, защото е дал 5000 долара подкуп, колкото му поискали", обяснява Айхан Ахмедов и добавя, че процесът срещу него бил нагласен от самото начало.


"На втория ден след моето задържане полицаят Иван Мирчев от Смирненски отива в нас и директно си иска подкуп. Заснет е с телефон, но съдът не обръща никакво внимание. Отказах да подпиша обвинителния акт и ми назначиха служебен адвокат, за да ме вкарат в затвора", казва затворникът, който пръснал над 40 000 лв. по адвокати. Вместо да ги даде на дознателя и да не помирисва килията, както споделят колеги пандизчии.


Похватите за "нежен рекет" Анета придобила от... майка си, която лежала четири пъти в Сливенския затвор. "По същата схема като дъщеря й. Само че гърби пенсионерите - уж се жени за тях и им взима парите. Братът на Анета сега е в затвора за кражба", твърди Айхан и добавя, че ще се бори докрай да докаже своята невинност.

Помага в затворническата лига

Зад решетките Ахмедов активно участва в новосформираната затворническа лига. Както "България Днес" първи писа, начело на организацията застана кметът на затвора в Белене Сунай Ремзи.


"Например за новата програма за самокоригиране от А до Я. Казах на Сунай, че адвокатът ще дойде при нас в Белене. И дойде. Казах му и че дознателят ще дойде. На път е. Сега е в ареста", казва Ахмедов.

Реклама
Реклама
Реклама