Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6111978 www.bgdnes.bg

Скулптори творят "В един глас"

Изложба на скулпторите Михаела Каменова, Николета Иванова, Венцислав Шишков и доц. Емил Бачийски ще бъде представена в четвъртък в столичната галерия "Сезони". 

Творците заговарят "В един глас", за да представят индивидуалния подход на всеки един от тях през призмата на металната пластика.
Авторите са възпитаници на Националната художествена академия, специалност "Метал", която тази година навършва 25 години от създаването си. Доц. Бачийски, завършил през 1998 г., днес е преподавател в катедрата. Бившите му студенти Михаела, Николета и Венцислав са докторанти и асистент в същата специалност. Освен общия материал, който използват за своите композиции, четиримата творци са свързани с голям брой съвместни проекти по цял свят.

Пластиките, включени в изложбата, обобщават взаимната работа през годините, преди и след завършването на авторите. В сходните пластически и пространствени търсения, всеки от тях представя своята гледна точка, запазвайки индивидуалността си. „В един глас“ е провокация не само за зрителя, но и за самите творци, представяща определен момент – резултат от дългогодишна съвместна работа, но и перспектива за бъдещо творческо развитие.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама