Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6117327 www.bgdnes.bg

Мистериозна смърт покоси Боньо Фаса

Протакат процеса срещу насилената Мария

Близо година патолози не могат да установят причината

Мистерия обгърна смъртта на изнасилвача рецидивист от Стара Загора Богдан Динев - Боньо Фаса. Близо година патолозите не могат да установят от какво е издъхнал закоравелият престъпник. Назначени са поредните съдебномедицински експертизи, което наложи и удължаването на разследването. Това бави и процеса срещу обвинената за убийството му ученичка Мария Гиздева, която е освободена под гаранция до началото на делото. Тя наръгва Фаса няколко пъти в слабините в опит да се защити от изнасилване. След това се предава в полицията и отвежда ченгетата в къщата на ужасите на ул. "Чая" в Стара Загора.
"Нямаме никаква информация дали разследването върви към приключване. Знаем само, че лекарите трябва да кажат дали Динев не е издъхнал от инфаркт", поясни адвокатът на Мария Валентин Димитров. Той е категоричен, че обвиненията срещу Мария за непредумишлено убийство трябва напълно да отпаднат, тъй като момичето не е извършило обществено опасно деяние и следователно самозащитата й не представлява престъпление.
Боньо Фаса е с километрично досие и от години тормозел града. Той е лежал близо 30 години в пандиза, предимно за изнасилвания на млади момичета. Полицията е установила около 4 негови жертви, но те не искат да се явяват в съда, защото още не са се отърсили от травматичните преживявания.


Докато лежал в затвора в Стара Загора, Динев се държал добре и нямал провинения. Не е проявявал агресия към другите затворници, но не изпитвал вина за изнасилването на млади момичета. Една от жертвите му е останала инвалид, след като скочила от четвъртия етаж, за да се спаси от сексуалния нагон на изнасилвача. Друга се оказала с нож, опрян в шията, и едва успяла да се измъкне. Трета забременяла при изнасилването и абортирала, след което развила страхова невроза и психоза.
Във фаталния за Динев ден той използвал хитрост, за да подмами Мария, разказа самата тя пред разследващите. След като със седмици оставял тлъсти бакшиши на ученичката сервитьорка, той й разказал сърцераздирателна история как иска да се сдобри с дъщеря си Изабела. Затова помолил Мария да ги запознае, защото са връстнички, и тя да му съдейства.
Когато момичето влязло в къщата на Фаса, той я съборил на земята и започнал да дърпа дрехите й. Момичето докопало нож и започнало да се защитава, като наръгало насилника си под корема. Първоначално експертизата установи, че Фаса е издъхнал от кръвозагуба, тъй като девойката прерязала артерия. Впоследствие обаче се оказа, че Динев може да е издъхнал от сърце, тъй като месец преди инцидента преживял инсулт. Ако се окаже, че сърцето на 120-килограмовия рецидивист не е издържало на напрежението във фаталния ден, обвинението срещу Мария Гиздева трябва да падне моментално.


      Пада искът за кръвнина

Без кръвнина ще се окажат роднините на Боньо Фаса, научи "България Днес". Разследващите събират доказателства за отношенията между Динев и семейството му, които въобще не били цветущи. Ако се окаже, че Боньо е бил скаран с всички и не е комуникирал с тях от години, то искането на обезщетение за морални вреди от страна на наследниците му няма да издържи в съда. Дъщеря на Фаса – Изабела, не му говорела с години, а двамата не са живели заедно. Тя му била обидена за времето, в което той лежал в затвора и не се грижел бащински за нея, разказаха близки до момичето. Въпреки това след смъртта му дъщерята Изабела нападнала словесно Мария Гиздева в центъра на Стара Загора, като я нарекла убийца и леко момиче. Изабела се канеше да поиска около 200 хиляди лева обезщетение за смъртта на баща си от обвинената ученичка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама