Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6119114 www.bgdnes.bg

Лишени от свобода шокирани: Петното не е в затвора в Белене!

Прокуратурата гръмко обяви, че Бисер Миланов е в пандиза за 3 години

Борислав РАДОСЛАВОВ

Бисер Миланов не е стъпвал в затвора в Белене.


Това споделиха пред "България Днес" лишени от свобода от пандиза на остров Персин. Новината, че известният с прякора си Петното мъж вече е вкаран зад решетките за три години бе разгласена официално от прокуратурата.


Миланов е осъден на 3 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за закана за убийство, отправена по време на контрапротестите срещу кабинета "Орешарски". Според обвинението на 7 юни 2013 г. до палатков лагер между сградата на парламента и градинката на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Миланов се е заканил на Боряна Георгиева за убийство с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата" и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Реклама


Преди година първоинстанционният Софийски районен съд го оправда по това обвинение.


От държавното обвинение разпространиха информация до медиите, че Бисер Миланов вече търка наровете в затвора в Белене. От съобщението досега мина близо месец и половина.


"Софийската районна прокуратура преведе в затвора в Белене Бисер Миланов, известен с прякора Петното", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение през февруари.


Обитателите на пандиза в Белене са шокирани и сащисани от информацията. Пред "България Днес" те бяха категорични, че Миланов въобще не е вкарван в затвора и нямат никаква идея къде може да се намира и защо се получава подобно разминаване.


Лишените от свобода там очакват с голям интерес новото попълнение сред редиците си, но все още си остават само с чакането.


"България Днес" потърси ръководството на Софийската районна прокуратура, но цял ден телефоните даваха заето.


Бисер Миланов-Петното, който има няколко присъди в досието си, стана известен именно през лятото на 2013 г. като контрапротестиращ. Името му нашумя и с участието му в срещата с Пламен Орешарски в Министерския съвет като представител на гражданското общество.


В началото на април 2014 г. в телевизионно интервю той заяви, че е получавал пари от Николай Бареков да не ходи на протестите, а "за да разшири структурите си". "Последните 10 000 лв., които ми даде, беше, за да ходя пред къщата на Борисов", заяви Миланов тогава пред телевизията.

Реклама
Реклама
Реклама