Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6122299 www.bgdnes.bg

Багата смаза от бой Дивака

Благой Иванов-Багата записа най-голямата победа в своята ММА кариера и защити за четвърти път титлата на Световните бойни серии в тежка категория. 30-годишният българин размаза ветерана Шон Джордан-Дивака (САЩ) само за 1:43 минути. Двамата се срещнаха в основния мач на силна галавечер във Верона (САЩ). Специалистите очакваха много здрав бой, но прогнозираният сценарий не се осъществи.

Иванов започна много предпазливо срещата. Той се движеше и не позволяваше на американеца да стигне до него. Багата използваше точните моменти, за да инициира мощни комбинации. При една от тях зверско ляво кроше на Иванов намери неговия съперник в брадичката. Последваха още два удара. Джордан беше зашеметен и свален на земята. Американецът се опита да се предпази, но българинът умело го завъртя и вкара 5-6 брутални попадения в главата на падналия съперник. Това принуди рефера Дан Мираглиота да прекрати срещата.
По време на двубоя Иванов не получи нито един сериозен удар. Това беше 15-ата победа (6 с нокаут и 6 със събмишън) за българския шампион. Багата има само една загуба от Александър Волков през 2014 г. Оттогава българинът е в серия от четири поредни успеха.
Шон Джордън имаше реномето на корав биткаджия със своите 10 мача в най-популярната ММА верига UFC. Той регистрира осмо поражение в своята кариера срещу 19 победи (15 с нокаут и 3 със събмишън).
Багата записа втората най-бърза победа в своята кариера. Той беше подкрепян от десетки свои сънародници, които след края на мача запяха "Българи юнаци".

Реклама

Благой Иванов: Тренирах комбинацията

Броени минути след страхотната победа Благой Иванов даде ексклузивно интервю за "България Днес".

- Благой, предполагахте ли, че ще приключите толкова бързо вашия съперник?
- Принципно не очаквах, но това е нашият спорт. Всичко свърши за една минута. Сами видяхте. Искам да благодаря на всички български фенове, които дойдоха да ме подкрепят. Тук е малко далечна точка, близко е до границата.
- Какъв беше вашият тактически план за мача?
- В самото начало наблегнах повече на защитата, а той тръгна да се открива и това ми донесе възможност да го ударя. Подготвих се много добре, бях готов за пет рунда, но приключи доста по-рано. Искам да продължа да се бия с корави съперници.
- Направихте страхотен подход с лявото кроше. Бяхте ли я подготвили предварително?
- Не бях разучавал Шон точно за нея. Това е една комбинация, която доста често я тренирам. Получи ми се срещу обратния гард. Имам трима треньори по бокс. Подготовката дава резултат.
- Вашият договор със Световните бойни серии изтече след тази среща. Какво следва оттук насетне?
- Подписах нов контракт за три срещи. Трябва да ги направя за година и половина. Още няма планиран следващия мач. Нека да мине малко време и ще видим какво ще кажат организаторите.
- Ще се върнете ли в България, или оставате в САЩ?
- Мога да направя кратка почивка, но ще продължа да се усъвършенствам.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама