Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6126426 www.bgdnes.bg

Спас Байрев: Не ме е срам

Звездата на волейболния "Левски" Спас Байрев даде положителна допинг проба за марихуана. Диагоналът не беше включен в състава на "сините" за двубоя с "Добруджа". Тестът е бил взет на 22 февруари след мача с ЦСКА. Специално за читателите на "България Днес" 23-годишният талант сподели какво точно се е случило.


- Г-н Байрев, вие сте професионален състезател. Наясно ли сте, че марихуаната е в списъка със забранените вещества?
- Нямам намерение да се оправдавам. Направих грешка. Щом марихуаната е в листата значи е допинг. Вчера се засякох по новините. Гледам, че ме изкарват едва ли не престъпник. Тъпо ми е, че не можах да участвам в мача на "Левски". Заслужавам си наказанието и нямам намерение да обжалвам.
- Не бяхте ли наясно, че ще ви хванат?
- Този сезон доста пъти ме проверяваха. Дал съм четири или пет проби. Незнам дали са ме нарочили. Всеки човек може да сбърка.
- Мислите ли вече за своето завръщане на игрището?
- Да, нямам търпение да свърши наказанието (б.а. очаква се санкцията да е минимум шест месеца). Ще се завърна два пъти по-силен и мотивиран. Ще бъде необходимо да се доказвам още повече. За мен е важно какво показвам на игрището, а не какво се говори извън него. Проблемът ми е личен и ще го реша.
- Каква беше реакцията на вашите съотборници и ръководството на "Левски"?
- Не се срамувам, че се е случило. От който трябваше получих подкрепа. В това число от близки и съотборници. На други реакцията беше различна.
- Президентът на "Левски" Владо Николов ви определи за негов наследник. Какво си казахте с него?
- Достатъчно му паднах в очите, за да си казваме нещо. Подведох го. За това най-много ме е яд. Просто съм виновен. Пуших марихуана, нямах късмет и ме хванаха. Това е.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама