Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6128907 www.bgdnes.bg

Напрежение в Испания

Напрежение е обзело националния отбор на Испания преди световната квалификация с Израел и контролата с Франция. Причината са влошените отношения между двойката централни бранители на "ла фурия" Жерар Пике и Серхио Рамос.

Те са ожесточени съперници на клубно ниво. Бранителят на "Барса" Пике на няколко пъти отправи нападки към "Реал" (М) заради различни съдийски решения през сезона. След една от тях капитанът на "белия балет" Рамос не издържа и му отговори подобаващо. Все пак бранителят на "кралския клуб" обясни, че ще загърби личните вражди заради националния тим.

Реклама

"Отношенията на играчите между "Реал" и "Барселона" са такива и те няма да се променят - обясни Рамос. - Но сега, на лагера, аз ще му дам една прегръдка. Свикнали сме вече с подмятанията, но не ги приемаме със злоба. Ключът към успеха на

националния отбор е единството в тима."
Селекционерът Хулен Лопетеги също не подмина темата за титулярните си защитници.

"Сега Рамос и Пике могат да пишат в туитър коментари с една и съща фланелка - пошегува се той. - Те защитават своите отбори яростно, но когато са в националния тим, са тук на 100%."

Междувременно вратарят на "Наполи" Пепе Рейна пропусна тренировката на Испания заради разтежение на прасеца. Той е минал медицински прегледи и скенерът е показал, че травмата е лека и няма нищо сериозно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама