Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6129682 www.bgdnes.bg

Терористично нападение пред парламента в Лондон (Снимки 18+ и видео)

Полицай е бил намушкан с нож пред сградата на британския парламент в центъра на английската столица Лондон, съобщи Би Би Си , позовавайки се на информация от лидера на консерваторите Дейвид Лидингтън.

Той е информирал депутатите, че "потвърдено е, че нападателят е бил застрелян от въоръжени полицаи" след "сериозен" инцидент.
От полицията заявиха, че се отнасят към инцидента пред парламента като към терористично нападение, докато не бъде установено обратното.
Политици и журналисти, намиращи се в сградата, написаха в социалните мрежи, че са чули силен трясък отвън. Депутатите са чули "три или четири" изстрела.

Реклама

Сред пострадалите вече има и смъртен случай - жена, починала от травмите си в болница.

Намиращата се наблизо метростанция е затворена.

Очевидци са видели мъж с нож. Скай Нюз цитира журналист, който е видял охранителите от парламента да разстрелват мъж, който е нападнал полицай.

Полицаите са застреляли един човек, съобщава Ройтерс. 

Членовете на британския парламент, които се намират в сградата по време на стрелбата, полицията препоръчват да не я напускат.

Получен е сигнал, че един от полицаите в парламента е бил нападнат с нож от неизвестен извършител. Нападателят е застрелян от служители на реда.

В района на Уестминстърския мост кола е блъснала пешеходци и после е катастрофирала.
По информация на Би Би Си тоова е колаа на нападателят, който излязал от колата и се затичал към портите на двореца Уестмистър (сградата на парламента) и намушкал полицай. По информация на очевидци той е бил застрелян, докато се приближавал към друг полицай, стискайки нож в ръката си.
Фотограф на информационна агенция Ройтерс информира в социалната мрежа "Туитър", че има около дузина ранени души и показа снимки:

Започнала е евакуация на сградата на парламента, а на депутатите е било казано, че ще бъдат изведени последни и на групи от по 20 човека. Вземат се безпрецедентни мерски за сигурност.

Реклама
Реклама
Реклама