Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6131573 www.bgdnes.bg

Комунист разстрелян като куче

Руски депутат и мъж на оперната певица Мария Максакова е убит в центъра на Киев

Кървав атентат посред бял ден отнема живота на руски ексдепутат Денис Вороненков в Киев.
Бившият деец на Комунистическата Партия на Руската Федерация е със задочна заповед за арест в родината си заради отклоняване на средства в особено големи размери. През 2016г. той получава украинско гражданство и емигрира в Киев заедно със съпругата си Мария Максакова. Известната оперна певица също участва активно в политическия живот и е депутатка от партията на Путин "Единная Россия". Тя има репутацията на железен поддръжник на Кремъл, преди рязко да обърне палачинката и да избяга с мъжа си във вражеска Украйна.

Украинските служби за сигурност докладват, че тя е била до съпруга си по време на покушението и е припаднала от уплаха. По думи на полицаи и свидетели, двойката е вървяла по оживения киевски булевард "Шевченко" и е изненадана внезапно от килъра.

Смъртта на бившия комунист е потвърдена и от украинския депутат Андрий Кришченко. До момента не са известни мотивите за престъпленито. Денис Вороненков е свидетел по делото за държавна измяна срещу бившия украински президент Виктор Янукович.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама