Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6133585 www.bgdnes.bg

Боби раздава билети на аванта

Добромир ДОБРЕВ

Страх от празен стадион на мача с Холандия разтресе футболния съюз. Президентът Борислав Михайлов лично е разпратил до всички селски отбори безплатни пропуски за двубоя. Новината научи "България Днес" от клубове, членуващи в БФС.
Квалификацията за световното първенство в Русия е тази събота от 21,45 часа на Националния стадион "Васил Левски". По наша справка до късния следобед вчера бяха продадени малко над 8 хиляди пропуска за мача с "лалетата". Въпреки звездния ни съперник интересът е изключително слаб. Освен позорното представяне на трикольорите в последните години причината за отлива е и високата цена на билетите.
На касите ценните хартийки могат да бъдат закупени за 12, 30 и 40 лева според сектора. Място във ВИП ложата пък струва 200 лева. Според прогнозите към момента на трибуните в събота ще има 15 хиляди души в най-добрия случай. За стадион с капацитет от 40 хиляди места това си е направо рехава публика.
С цел да се позапълнят поне малка част от седалките и да се натегнат на клубовете ръководителите на БФС решиха да спретнат подранили великденски подаръци. От централата са изпратили между 3 и 5 билета на абсолютно всички около 650 професионални и аматьорски клубове, които членуват във футболния съюз. За някои от футболните хора в Първа и Втора лига, както и легенди дори има допълнителни бройки. Така авантаджийските билети достигат бройка от три хиляди.
Любопитното е, че в програмата за мача е вписано и шествие на фенове. То би трябвало да започне от 19,30 часа по маршрут от ул. "Кърниградскa" по бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Ген. Гурко" до Националния стадион. Не е ясно обаче колко привърженици ще се включат в груповото пристигане за мача.
Коренно различни бяха настроенията сред българския фен преди малко повече от 10 години. На 7 октомври 2006-а отново приемаме Холандия, а на стадион "Васил Левски" се изсипват 40 хиляди души, при това при непрестанен проливен дъжд. България измъква 1:1 в европейската квалификация след голове на Мартин Петров и Робин ван Перси. Тогава в състава ни личат още имената на Димитър Бербатов и Стилиян Петров, а селекционер е Христо Стоичков. В крайна сметка и тогава не успяхме да се класираме за голям форум.
Междувременно вчера стана ясно, че вратарят Николай Михайлов със сигурност ще смени контузения Владислав Стоянов под рамката на вратата. Синът на шефа на БФС е гласен за титуляр от Петър Хубчев. Негова резерва ще бъде Георги Китанов.
"България е способна да побеждава най-силните и да губи от най-слабите", заяви Ники М. "За последно отборът ни игра на голям турнир, когато в състава бяха футболисти като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Те бяха в големи европейски клубове. Сега е по-различно и на българските футболисти им е трудно да стигнат до това ниво. Нямаме играчи нито във Висшата лига, нито в Бундеслигата, нито в Ла Лига. В Италия имаме двама, но те са в клубове, които се борят за своето оцеляване. Качеството на нашия футбол падна значително през последното десетилетие. Понякога поднасяме изненади срещу силни отбори, но друг път губим от Люксембург", заяви Михайлов пред холандската медия nos.nl. "Лалетата" не са забравили за Ники, който стана шампион с "Твенте" през 2010 година.
"Холандците също имат проблеми. В отбора има много млади футболисти, а част от тях дори не играят редовно на клубно ниво. Очевидно е, че холандците не са толкова силни, както преди няколко години, но те си остават фаворити за мен. Има обаче само един отбор, който няма какво да губи в събота, и това не сме ние. Ще направим всичко по силите ни, за да ги затрудним максимално", добави вратарят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама