Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6134505 www.bgdnes.bg

В изтекъл запис Седларски обсъжда смяна в бордове на държавни фирми (видео)

Запис, за който се твърди, че в него е гласът е на министъра на икономиката Теодор Седларски,  изтече в интернет, първо в YouTube, по-късно и в "Афера" и в "Труд". В записа Седларски обсъжда смени в бордове на държавните  дружества "Ел Би Булгарикум" и ВМЗ-Сопот.

По думите от записа, за които се твърди, че са на министъра, се готви назначение на трима нови членове в борда на "Ел Би Булгарикум", за което настоявали "Мейджи". Вероятно  става въпрос за японското дружество, което продава кисело мляко в Япония. Говори се и за документи, които липсвали, но въпреки това щял да бъде поет риска и промените щели да бъдат извършени.

Реклама

В. "24 часа" опита да се свърже с министър Седларски, но той не отговаряше, не вдигаше телефона и пиарката му Нина Цанева.

 Към 15 ч бившият министър на икономиката Божидар Лукарски излезе с отворено писмо до президента Румен Радев, в което настоява за незабавна оставка на министър Теодор Седларски.

"Ако този запис е действителен, това означава безпрецедентен случай на намеса и кадруване от страна на чуждестранна компания в българското държавно дружество “Ел Би Булгарикум”, което е носител на лицензионните правата за използването в производство на уникалната българска бактерия “лактобацилус булгарикус”. В записа става въпрос и за документни нарушения, допуснати от страна на човека, който се готвят да назначат в директорския борд на” Ел Би Булгарикум”, поради което настоявам случаят да бъде разследван от прокуратурата," пише Лукарски. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама