Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6137775 www.bgdnes.bg

В Холандия след загубата: Пародия на футбола сме, слабаци!

Холандските национали бяха разкъсани от медиите в родината си след неочакваната за тях загуба в София с 0:2.

"Холандия е пародия на футбола!", изригна изданието "Фолкскрант". "Момчетата на Дани Блинд изиграха най-слабия мач в историята си в София! Няма как да е иначе, след като загубиха с 0:2 и видяха как се прощават със Световното първенство в Русия", написаха още от тази медия.

Реклама

"Слабаци", гласеше коментарът на Parool. "Холандия изглежда ще се прости с второ поредно голямо състезание, след като за първи път в историята си допусна изоставане от 0:2 за по-малко от четвърт час в световна квалификация. А най-младият ни дебютант от Втората световна война насам беше твърде слаб и разкрит от Спас Делев", написа още изданието.

Едно от най-уважаваните и най-четени издания в Ниската земя - "Де Телеграаф" - беше по-умерено в коментара си към избраниците на Дани Блинд, но определи представянето им като "пълен провал."

Коментаторите в страната също бяха потресени от резултата. Един от най-обичаните холандски футболисти, сега коментатор за една от местните телевизии - Пиер ван Хоойдонк - срина със земята националите.

"Истински срам, при това от най-долен вид! Истински майтап са тези момчета! Започнаха арогантно мача и бяха наказани. По-добре да се заемат с плетене", избухна Ван Хоойдонк, а бившият му колега в националния отбор Джон ван'т Шип беше малко по-умерен, но все пак критичен: "Ох, бяхме толкова слаби, че се чудя откъде да започна", гласеше коментарът му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама