Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6138964 www.bgdnes.bg

Стоянка сърдита,но гласува. Мутафова обидена на любимата си партия

Бойко Борисов я забравил на рождения й ден

Лили АНГЕЛОВА

Сърдита и обидена на любимата си партия, Стоянка Мутафова до следобед се чудеше вчера да гласува или не.
„На всички избори не пропускам. С Муки - дъщеря ми, винаги сме от първите с бюлетини в ръка. Смятам, че трябва да се гласува, но този път ще си мисля до последно“, сподели легендарната комичка пред "България Днес" в деня преди изборите. Вчера обаче дъщеря й Муки настояла и успяла да я убеди двете да отидат до урните, сподели самата тя.
95-годишната „Госпожа Стихийно бедствие“ от години е пристрастна към партията на Бойко Борисов и му симпатизира лично. „Започнах да го харесвам, когато преди години (през 2012 г.- бел. ред.) ми изпрати кола да пристигна навреме в София за поклонението на Георги Калоянчев. Аз тогава бях на представление във Варна, но времето беше много лошо - имаше преспи, виелици и пътят бе непроходим. Той ми изпрати кола, не и без съдействието на вашия вестник. Оттогава Бойко често ми се обажда, последно се чухме, когато ни обраха с Муки. Поинтересува се човекът“, разказа Мутафова.
Според близките й актрисата се разочаровала от любимата си партия, след като на рождения й ден - 2 февруари, не получила букет от лидера на ГЕРБ. „Е, само му е до мен на човека, но ми стана малко особено такова, тъжно, сякаш ме е забравил“, сподели тогава Мутафова. Още повече че цветя й изпратили много други държавници и партии и изглеждало сякаш само Бойко Борисов я е пренебрегнал.
„Истината е, че не това може да ме накара да не гласувам или да гласувам. Просто напоследък се щадя, гледам да си почивам повече, макар все още да не се налага да отменям участия в представления. Аз живея за сцената“, каза още Стоянка.
На голямата ни актриса днес й предстои ново предизвикателство. Тя ще е специален гост на раздаването на наградите ИКАР, което ще се състои в цирка. Появата й ще е по повод деня на театъра. „Много съм развълнувана. След 40 години ще видя отново цирка и ще вляза в него. А беше време, когато ние, звездите, постоянно бяхме гости на спектаклите на стационарния цирк“, спомня си Стоянка.
Изявата е посветена на 120-годишнината на българския цирк. Артистите на трупа „Балкански“ ще представят част от най-новата си програма. „Много ще се радвам да присъствам. За съжаление няма да мога да съм в Русе, където ще има среща разговор за книгата "Константин Мутафов. Животоописание. Творчество", посветена на баща ми. Написана е от Стефан Вичев, който е мой братовчед, и от Велислава Донева“, каза още Мутафова. Бащата на актрисата - Константин Мутафов, е писател, драматург, преводач, публицист и един от основателите на Народния театър и на архивния отдел на Националната библиотека "Кирил и Методий".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама