Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6152525 www.bgdnes.bg

Пиромани вилнеят в Дулово

Две къщи изпепелени до основи, ченгета отказват да разследват за умишлен палеж

Тийнейджъри пиромани вилнеят из Дулово. Страх и ужас са обзели местните хора, след като преди дни втора къща бе опожарена до основи, а от полицията отказват да водят разследване за умишлен палеж, твърдят пред "България Днес" пострадалите.
"Видях пожарните как фучат покрай мен. Като стигнах до вкъщи, всичко беше в пламъци. Нищо не беше останало! Дори чорапите не можах да си спася." С тази шега през сълзи започна разказа за преживяната трагедия Суад от Дулово. Къщата му е опожарена през окмоври миналата година. Четири месеца след инцидента пламва и втора къща, а разследващите отново не могат да установят причината за огъня.
"И двете къщи пламнаха като факли. От тях още се носи миризма на нафта! Убедени сме, че е умишлен палеж, а от полицията не искат да разследват", категоричен е Суад.
"Малко след инцидента мой приятел ми каза за две момчета, които си пишели един с друг във фейсбук. Християн и Тихомир разбрахме, че се казват, наркомани ли са, какви са, не знам, но видяхме разговора им. Пишат как ще ни запалят, какво ще използват, как живи ще ни изгорят вътре. Е*ахти късмета, че къщата ми действително пламна малко след това. Разпечатахме разговора, но от полицията нехаят", огорчен е Суад.
Мъжът с мъка си спомня фаталния ден, в който губи всичко. Качва се на камиона си и отива до близкия магазин, за да си купи цигари.
"Сега живея в гаража сам, жена ми е на квартира в Силистра, а детето искаме да го запишем да следва медицина в Плевен. Тази година е абитуриент, нямам представа как ще намеря пари, за да го изпратя! Имах пет камиона, продадох три след пожара, за да мога да купя някаква покъщнина и дрехи да имаме", обяснява Суад.
"Ето, моята къща изгоря преди четири месеца и никой не ни помогна, сега пламна и къщата на съседката. Отказах се вече, няма смисъл! Моята вече е свършена, само детето, ако може, да изуча", вайка се Суад.
"Аз съм монтьор, имам си сервиз, с голи ръце и честен труд си изкарвам прехраната, но не знам вече как ще се справяме. В чужбина ще ходя да работя или почвам да крада, дотам ме докараха", чуди се мъжът.
С жената от втората изгоряла къща са съученици.
"Жената не е на себе си, видяхме се малко след пожара. Място не може да си намери от яд и от ужас. Каза, че е имала 5-6 хиляди евро заделени от гурбет в чужбина, всичко изгоряло в пожара", обяснява мъжът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама