Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6159787 www.bgdnes.bg

Андрей забива нож в сърцето на Кирил

Българи се колят в Чехия за пари

Жертвата залавя съквартиранта си за пореден път да му краде спестяванията

Фатален удар с нож в сърцето затрива баща на малко момиченце след скандал за откраднати пари. Кървавият екшън се разиграва между двама българи в чешкия град Пилзен в понеделник вечерта.
Едва навършилият пълнолетие Андрей Илиев убива своя 39-годишен съквартирант в евтин хостел. Кирил Велков е брутално заклан, след като хваща безработния съквартирант за пореден път да краде спестяванията му. Парите мъжът изкарва с пот на челото като готвач в местен ресторант, за да издържа семейството си в Ямбол, научи "България Днес".
Андрей е от Свищов, заминава за Чехия чрез посредническа агенция, която му намира работа в Пилзен. Намира си и квартира в местен хостел, където дели една стая с Кирил. Андрей работи съвсем за кратко, тъй като е мързелив и не се справя със задачите си, обясняват бившите му работодатели. В края на март отново си намира работа, но само за един ден, след което е отново уволнен, обясняват чешките криминалисти.
Във фаталната вечер Кирил се прибира от работа и хваща Андрей да му рови из нещата и да се опитва да му отмъкне спестяванията. Не за първи път мъжът е обиран и това прелива чашата на търпението му. Разразява се лют скандал между двамата българи. Не след дълго нервакът Андрей вади нож и започва да ръга безмилостно Кирил. Фатален се оказва един удар, който попада право в сърцето.
Осъзнавайки какво е свършил, Андрей решава, че трябва да бяга. Събира си целия багаж и изчиства всички свои следи от малкото общежитие. Качва се на автобуса и заминава за Прага.
Цяла вечер никой не разбира за ужасното престъпление. На другия ден, след като не се появява на работа, колеги на Кирил започват да го издирват и да му звънят по телефона, тъй като не му било присъщо да отсъства. След като не успяват да го открият, притеснени те подават сигнал в полицията. Униформените отиват до квартирата на Кирил, където се натъкват на ужасяващата гледка на трупа му, лежащ безжизнен в локва кръв. Веднага е повикан лекар, но той само може да констатира отдавна настъпилата смърт. Десетки са ударите с нож, които съдебният медик констатира, като те са предимно в областта на гърдите, обясняват от местната полиция.
За минути около мястото на убийството се изсипват десетки ченгета и детективи от общинското и регионално управление на полицията. На място пристига и началникът Мхаил Крейбих. Районът е отцепен в радиус от километър. Проверява се всеки, който се намира в близост до мястото на инцидента.
Само за няколко часа криминалистите влизат в следите на убиеца Андрей. Открит е и окървавеният нож, по който има негови отпечатъци. Ченгетата разбират, че той се готви да бяга с автобус към България, и го причакват на автогара "Флоренц" в Прага малко преди да отпраши. Въпреки че е ограден от десетки ченгета, Андрей оказва яростна съпротива, налага се униформените да произведат няколко сплашващи изстрела. Младежът е върнат в Пилзен и в момента се намира в местния арест. Там прави пълни самопризнания за жестокото убийство пред разследващите полицаи. По време на разпитите убиецът твърдял, че двамата с Кирил се скарали, той се ядосал, взел ножа и го пробол смъртоносно.
За 18-годишния Андрей съседите му са категорични, че е много съмнителен човек. През последните няколко месеци често сменял работата си, бил нервен, искал пари назаем от наши сънародници там. Жертвата - 39-годишният Кирил Велков, е описван от колегите си като добър и точен човек.
"Той не дойде на работа и веднага помислихме, че се е случило нещо лошо с него. Беше добър, трудолюбив и много популярен сред всички. Това е ужасна трагедия", обяснява колега на загиналия Кирил.

Касапинът бил вълк

Във фейсбук профила си като свое мото Андрей Илиев споделя: "В моето детство, когато научих, че трябва да внимавам за вълци, ти ме научи как да бъда като тях!".
"Това чудовище вчера извърши убийство в Пилзен, Чехия. Той вече е в ареста, но нека всички да му видят снимките", "Андрей Илиев брутално уби своя съквартирант Кирил Велков. Той заби нож в сърцето му, защото Кирил го хванал няколко пъти да краде парите му", "Този осемнадесетгодишен задник остави овдовяла жена и малко момиче без баща". Това са само част от бруталните коментари на сънародниците ни в социалната мрежа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама