Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6160615 www.bgdnes.bg

ТРОЕН убиец обжалва 4-годишна присъда

Любомир Трайков недоволен от наказанието

Троен убиец на пътя се жалва от 4-годишна присъда. Това научи "България Днес" от почернените роднини на загиналите.
Младежът Любомир Трайков, който, шофирайки пиян до козирката и с превишена скорост, причини смъртта на трима и осакати доживот един човек, обжалва наложеното му на първа инстанция нищожно наказание.
Мелето се разигра на бул. "Руски" в Пловдив на 18 ноември миналата година.
Криминалистите, разследвали касапницата, са категорични, че сблъсъкът между лъскавото "Ауди А7" и овехтялото "Пежо" е бил неизбежен. Любомир е имал 0,8 промила алкохол в кръвта си и е летял с 94 км/ч. Той е видял намиращия се в неговото платно автомобил, но поради близкото разстояние и високата скорост на движение не успява да натисне спирачките, а само завърта волана надясно и в този момент настъпва ударът.
След първия сблъсък лъскавото "Ауди" се натриса на дърво, а лекият автомобил "Пежо 405" - в автобусната спирка. На място загиват Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова - шофьорът и жената, която се вози на седалката до него. На 26 ноември 2016 г. в болница издъхва от нараняванията си и 23-годишната студентка Полина Караиванова. Тя се вози на задната седалка на пежото. Единственият оцелял във връхлетяната кола, но осакатен доживот е младежът, пътувал до Поли. Виновникът за трагедията се отървава с драскотини.
"Любомир Трайков обжалва наложеното му от съда наказание от 4 години затвор за смъртта на трима души. Видимо наглостта на някои хора не познава граници!", съобщи майката на загиналата при зверската катастрофа Поли, Петя Цветанова.
Жената е категорична, че шофьорът на колата убиец ни най-малко не съжалява за стореното, щом е "недоволен" от нищожното наказание.
"Искам да изкажа най-искрени съболезнования на роднините и близките на пострадалите", заяви веднага след края на еднодневния процес на първа инстанция 26-годишният Любомир.
"По лицето му личеше колко съжалява...", коментира с ирония Петя Цветанова поднесените й съболезнования. Почернената майка определя желанието на убиеца на дъщеря й да намали наказанието си като "абсурдно" и добавя, че не би се учудила, ако накрая дори не влезе в затвора.
Пловдивският окръжен съд реши да накаже Трайков с 4 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от правоуправление на МПС в срок от 6 години. Делото се гледа по реда на съкратеното следствие, след като подсъдимият признава изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, и се съгласи да не се събират доказателства по тях. По този начин Любомир Трайков успя да намали с 1/3 присъдата си и вместо 6 години ще лежи на топло само 4. Това разгневи всички роднини и приятели на загиналите при жестоката катастрофа. Те настояваха убиецът да бъде наказан поне с максималното за престъплението наказание от 10 години зад решетките.
Тъй като наложената от окръжен съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд - Пловдив, Трайков е решил да се възползва от това. Предстои магистратите от втора инстанция да се произнесат по наказанието на Любомир.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама