Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6165219 www.bgdnes.bg

Цигани режат краката на кученца

Десетки помагат, държавата нехае

Садистите от Трилистник изтезават животните от години

Христо ГЕНАДИЕВ

Цигани садисти от пловдивското село Трилистник режат крачета на кученца, бият ги и ги връзват със сезал. Извергите от години тероризират животните в региона за... удоволствие. Властите не предприемат нищо срещу нечуваните изтезания, въпреки че подобни деяния са инкриминирани от закона.
Последният смразяващ кръвта случай е отпреди седмица. Двугодишна кучка е открита с отрязани лапички, вързана с въже за дърво в дере край селото на ужасите Трилистник.
"Засега няма свидетели, няма виновни, но ще има още жертви, ако не се предприеме нещо! Това не е първата! Няма да е и последната. При мен има още 2 пострадали от техните ръце кучета. Мечо, пребит почти до смърт с камъни и колове от тълпа побеснели цигани, и Таша, вързана със сезал, впит 4 см във врата й", споделя с гняв доброволецът и защитник на животни Костадин Георгиев от Пловдив. Младият мъж разказва, че в края на март получава обаждане. 15-годишният Георги от Трилистник проплаква по телефона, че кученцето е с отрязани крачета и е на прага на смъртта. Детето му разказва, че козар от селото е открил осакатеното животно вързано и оставено да умре. Костадин тръгва веднага за прокълнатото място. Среща се с Георги и взема животинката със себе си. Отвежда я в клиника "Провет" в Тракия, където я дава в ръцете на ветеринарите. В първия момент медиците не могат да повярват на очите си.
"Кой изверг е способен на това?!", гневи се д-р Пачев, докато упоява кученцето. Дават й името Надя, от надежда.


С брадва са отсечени целите й задни лапички. Има останал по случайност половин пръст на едната, който не става за нищо. Другата лапа освен ампутирана е и продупчена! Предните лапички същи са нарязани. Кученцето е кожа и кости и едва преживява операцията. Засега е изведено от опасност, но агонията продължава. Надя се нуждае от скъпо лечение, за да се възстанови и да й се поставят протези.


"Изверги! А ние позволяваме да правят това и да остават ненаказани. Заслужават същото! Някой ден ще сторят това и на човек, но тогава ще е твърде късно. Жална ви майка, когато ви открием", кълне ги Костадин. Той е подкрепен от хиляди хора, част от които са помогнали финансово за живота на Надя. Те организират и протестна подписка до правителството, за да бъдат открити и наказани виновниците. На фейсбук страницата "СТОП на насилието над животни" е обявена и сметка за помощ.
Банкова сметка - DSK Bank:
IBAN: BG71STSA93000011279427
Kostadin Georgiev
BIC/SWIFT: STSABGSF
Основание: за животните

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама