Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6173063 www.bgdnes.bg

Кървавата Иванка муфти брат си за 10 бона

Поръчала убийство на фамилията заради наследство от $4 млн.

След ареста Ройдова се хваща да изнудва за пари роднините си

Ваня ТОДОРОВА
За пари муфтила брат си 66-годишната Иванка Ройдова, който е обвинена за поръчкови убйства на Стойчо, децата и внуците му заради наследство от 4 млн. долара, научи "България Днес". Възрастната жена престоя две седмици в ареста, а като излбязла от килията, опитала да измъкне 10 хил. лв. от набелязания за ликвидиране свой брат. Иванка, която в родното й село Браниполе вече наричат "Кървавата", пратила дъщеря си да иска огромната сума от вуйчо си Стойчо. Той я прогонил от дома си и не искал да вижда нито сестра си, нито някой от семейството й заради коварния план на Иванка да ги очисти.
Според местните отношенията между брата и сестрата вече са станали напълно нетърпими. Стойчо бил категоричен, че не ще да зърне дори през оградата Иванка, с която са съседи. Човекът вдигал, щом зърнел лицето на сестра си. Съселяните им разкриват, че Иванка била серт жена и при всеки удобен случай дразнела брат си. Смятала, че той е причината да не може да се докопа до огромното наследство от 4 млн. долара, което останала след смъртта на баща им в САЩ. Иванка настоявала с брат й да наемат адвокати и да търсят парите, които междувременто били прибрани от болногледачката на баща им - 90-годишният милионер от Чикаго Георги Ройдов.
След като не могли да се разберат с добро как да действат, Иванка решила да очисти роднините си, за да солжи ръка на огромното наследство. Според прокуратурата тя е поръчала да бъдат убити брат й Стойчо, синът му Георги, дъщерята Гергана, зетят и двамата внуци, на 8 и 15 г. Масовата екзекуция била замислена за миналия Гергьовден, когато цялото семейство се събирало да празнува в Браниполе. Според разследващите шесторната екзекуция е организирана от Иванка заради останалите от баща й 4 млн. долара. Тя наела двама килъри да ликвидират родата й. Обещала им по 10 процента от 4 млн. долара на изпълнителите на мократа поръчка. За осъществянето на плана Ройдова ангажирала украинец и агент на ДАНС под прикритие. Чужденецът остава неизвестен на резследващите, въпреки че е посочен като реално съществуващо лице в обвинителния акт.
Другият "килър" се оказва агент на ДАНС под прикритие. Ройдова няма представа, че човекът, който мисли за наемник, всъщност е служител на ДАНС. Той ходи на преговорите с Ройдова за мократа поръчка, опасан със записващи устройства. Данните от тях се оказват основен коз в ръцете на разследващите, които уличават Иванка в кървавата саморазправа с роднините.
Ройдова е задържана, след като предава 3 хил. лв. за мократа поръчка на ченгето под прикритие. След около две седмици престой зад решетките излиза на свобода срещу 7 хил. лв. гаранция. Ройдова категорично отрича да е поръчвала убийствата на роднините си. Твърди, че не е наемала килъри, а търсила адвокати, които да оправят проблема с наследството в САЩ, което всъщност с измама прилапала болногледачката на баща й.
Обвинителният акт срещу Иванка Ройдова беше внесен в съда преди около месец, но дата за делото все още не е насрочена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама