Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6183355 www.bgdnes.bg

Пак "Реал" - "Атлетико"в Шампионската лига

"Реал" (Мадрид) среща градския си съперник "Атлетико" в спор за място на финала в Шампионската лига този сезон. Това отреди жребият, който беше теглен в централата на УЕФА в Нион.
Сблъсъкът е повторение от финалите в турнира през 2014 и 2016 г. И в двата случая "белия балет" се наложи съответно след продължения и дузпи. През 2015 година пък градските врагове се срещнаха в четвъртфинален двубой, който беше решен от само един гол в двете срещи. Тогава в реванша на "Бернабеу" Хавиер Ернандес-Чичарито реализара победното попадение.
До полуфиналите "Реал" е стигал общо 27 пъти, като в 14 от тях испанският гранд е продължавал и на финала. "Атлетико" може да се похвали с 5 полуфинала (3 спечелени и 2 загубени).
Другата двойка противопоставя френската изненада "Монако" и италианския град "Ювентус". Първите мачове ще се играят на 2 и 3 май, а реваншите са седмица по-късно. Големият финал е насрочен за 3 юни в уелската столица Кардиф. Символичен домакин в него ще бъде победителят от сблъсъка между "монегаските" и "бианконерите".
В полуфиналите на турнира Лига Европа сили ще премерят "Аякс" срещу "Олимпик" (Лион) и "Селта" срещу "Манчестър Юнайтед".
"Аякс" е единственият отбор от четирите, който е печелил турнира. Останалите стигат до тази фаза за първи път в своята история. Първите двубои ще се играят на 4 май, а реваншите са след седмица. Финалът в надпреварата е на 24 май на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм, Швеция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама