Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6183846 www.bgdnes.bg

Вестник "Сън" изригва: Ванга предрича химическата атака на Башар Асад

Предсказанията на пророчицата вървят с година назад

Химическото нападение с нервнопаралитичен газ на сирийския диктатор Башар ал Асад над собствения му народ е предречено от Ванга!
Според британския таблоид "Сън", който изригна за пореден път с материал за сляпата пророчица, това е едно от последните й предсказания, дадени на смъртния й одър. Става въпрос за думите на Ванга, че през 2016 г. мюсюлманите ще използват химическо оръжие както срещу себе си, така и срещу европейците.
Интерпретацията на видението е, че то най-вероятно се отнася за смъртта на 70-те сирийци в началото на април, които бяха покосени със зарин в северозападния град Идлиб.


Британското издание посочва, че съществува несъответствие в посочената от гадателката година. В предсказанието от 1996 г. се казва, че това ще се случи през 2016 г. Таблоидът развива теорията, че виденията на Ванга може да не са времево точни, а да се движат с година назад.
Нострадамусът на Балканите, както е определена Ванга от англичаните, за пореден път попада във вестниците на Острова. Интересът към пророчицата в цяла Европа се засили чувствително, след като преди година "Сън" публикува материал, в който посочваше, че Ванга е предрекла разпада на Европейския съюз, който започва с излизането на Великобритания от него, зараждането на „Ислямска държава“, войната на мюсюлманите със Стария континент и започването на трета световна война.
Чуждестранни анализатори на знаменията на Ванга включват и думите на Асад в тях, че химическата атака не е извършена от него, а е "измислица", която да оправдае последвалата ракетна атака на американците срещу Сирия. В това тълкуване мистиците виждат началото на предстоящата война, за която гадателката е говорила, като се съобразяват и с нейната погрешна представа за времето на сбъдването.
Според публикациите на "Сън" предсказанията на Ванга са с 85% успех, което определяло и нейната популярност и почитане не само от сънародниците й, но и от руснаците, които я тачат като свръхестествена светица. Като доказателства за способностите й се посочват сбъдванията на атентата от 11 септември в САЩ, земетресението и цунамито в Индийския океан през 2004 г., както и избирането на Барак Обама за президент на Америка.
Според писателката Жени Костадинова, която е събрала предсказанията на баба Ванга в книга, някои от статии са спекулации с нейните думи. Тя е категорична, че пророчицата не е говорил за разпад на Европа и Брекзита на Великобритания. Не отрича обаче, че тя е споменава за Сирия и за предполагаема война, водена от мюсюлманите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама