Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6184885 www.bgdnes.bg

Митьо Очите обяви война на Божо Кравата

Ресторант "Фор Ю" на въглен, Кузманов трепери за живота си

Екип на "България Днес"

Брутално отмъщение за Божо Кравата готви Митьо Очите. Изпепеленото в четвъртък вечерта заведение "Фор Ю" е само началото на жестока война между двамата смъртни врагове, разкриха пред "България Днес" хора от ъндърграунда по Черноморието.
Божидар Кузманов, който е с мярка за неотклонение "домашен арест", се е барикадирал в тузарското си имение с десетина охранители и не пуска външни лица от страх за живота си, разкриват запознати. Божо Кравата се готви за вендетата на Митьо Очите още от юни миналата година, когато Димитър Желязков нахлу със свои хора именно във "Фор Ю" и предизвика грандиозна престрелка. Самият Очите бе тежко ранен, но оцеля след дъжда от куршуми. В престрелката загина бодигардът на Желязков - Александър Алексиев.


Като по чудо Очите прескочи трапа и сега е решен да отмъсти на смъртния си враг. За целта той решава да организира изпепеляването на заведение "Фор Ю" малко преди да отвори врати за летния сезон, обясняват разследващи основата си версия за палежа на оборотния ресторант.
Сигнал за палежа е получен на спешния номер 112 в четвъртък вечерта един час преди полунощ. На място веднага са изпратени два противопожарни екипа с четирима огнеборци, които успяват да овладеят стихията. Въпреки бързата намеса пламъците са засегнали голяма част от ресторанта, пострадали са и терасите на няколко етажа от хотелската част на "Вила Бонита", обясняват криминалисти. Въпреки че все още не са открити следи от запалимо вещество, за разследващите няма никакво съмнение, че палежът е умишлен.
Прегледани са записи на няколко камери, намиращи се на съседни сгради. На кадрите ясно се виждало как двама мъже с качулки на главите се приближават до входа на ресторанта и само след няколко минути заведението пламва като факла, разказват криминалисти.

Реклама


Интересен факт е, че вендетата се разиграва само няколко часа, след като спецсъдът потвърди мярката за неотклонение на Георги Иванчев, обвинен за изстрелите срещу несебърския бос. Иванчев направи последен опит в четвъртък да излезе от ареста малко преди началото на делото. Разследването по случая е вече е приключено и до дни прокуратурата ще внесе обвинителния акт пред спецсъда, след което процесът ще започне по същество. Освен за стрелбата Иванчев ще отговаря пред Темида и за участие в организирана престъпна група (ОПГ) на Божидар Кузманов-Кравата.
Докато Иванчев е в ареста, Божо Кравата си е у дома. Той също прекара известно време на топло, след като се предаде сам в полицията няколко месеца след кървавата престрелка на Слънчев бряг. През януари магистратите от спецсъда обаче пуснаха Кравата под домашен арест. Кузманов е обвинен като лидер на престъпна група за наркоразпространение и рекет, която според прокуратурата е организирала и въоръженото нападение срещу Димитър Желязков - Митьо Очите в ресторант "Фор Ю" в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г.


Въпреки тежките обвинения адвокат Лъчезар Таков успя да промени мярката за неотклонение на клиента си, като представи медицински документи, според които кримигероят страда от тежка дископатия.

Любовницата му бе взривена

През септември бомба избухна в колата на любовницата на Божидар Кузманов - Божо Кравата. Луксозният мерцедес бе вдигнат във въздуха, след като под него били поставени 400 г взривно вещество. Атентатът стана едва месец след като любимата на Божо Кравата му роди наследник. Според разследващи атаката не е имала за цел да вземе жертви, а само да сплаши Божидар Кузманов. По това време той бе обявен за издирване, тъй като още през юни се покри, малко след стрелбата в ресторанта му.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама