Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6186537 www.bgdnes.bg

Феноменален ансамбъл!

Ансамбълът по художествена гимнастика продължи с фантастичното представяне през новия сезон. Тимът на Весела Димитрова спечели златен медал в съчетанието на три топки и две въжета. Симона Дянкова, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Лаура Траатс получиха 17,600 за своето изпълнение. Те изпревариха Украйна (17,400) и Русия (17,100).
Преди това грациите взеха сребърен медал на пет обръча. Тя получиха изключителна оценка от 18,300. Пред тях беше безгрешният ансамбъл на Русия с 18 800. Тройката допълни Украйна със 17,050.
Гимнастичките взеха още едно сребро - в многобоя. С това те продължават да са в челната тройка на най-престижните състезания от календара на международната федерация по художествена гимнастика.
Индивидуалните състезателки показаха изключителни резултати. Катрин Тасева спечели три медала и записа още две четвърти места. Тя беше втора на бухалки и трета на топка и в многобоя.
Боряна Калейн направи впечатляващ дебют в състезание от Световната купа. Тя замени опитната Невяна Владинова. Младата надежда завоюва бронз на бухалки и остана само на 50 хилядни от сребърната медалистка Катрин Тасева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама