Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6187335 www.bgdnes.bg

Лекарски кабинет на ужасите!

Разруха и мизерия царстват в здравната служба в Широко поле

Борислав РАДОСЛАВОВ

Лекарски кабинет на ужасите!


Това е краткото описание, което жителите на кърджалийското село Широко поле дават за овехтялата и заприличала на същински декор на екшън филм местна здравна служба.


В лекарския кабинет цари тотална разруха и мръсотия, а хигиената е под всякаква критика. Дървените шкафове са пред разпадане и едва побират цялата бумащина от документи. Плочките падат една след друга, а изтърбушената мивка в тоалетната и мирисът на мухъл още повече създават усещането за безпомощност и безнадеждност, категорични са местните жители.

Реклама


"Състоянието наистина е зловещо, че и отгоре. Трябва да се пита лекарят, който е отговорен. Той обслужва освен Широко поле и още няколко села, сред които Висока поляна, Жинзифово и Мургово. И там хората недоволстват", разказа пред "България Днес" кметът на близкото село Висока поляна Наил Адем.


По думите му проблемът е, че няма кой друг лекар освен д-р Валентин Славков да се съгласи да работи в родопските села. "Никой не желае да дойде и хората искат, не искат трябва да ползват неговите услуги или да пътуват до Кърджали", сподели Адем.

За липсата на избор и алтернатива пред местните потвърди пред вестника и кметът на Широко поле Шукри Исмаил.


Здравната служба вече е затворена по настояване на Регионалната здравна инспекция.
"Ще има ремонт, община Кърджали ще го плати. И аз искам такъв от много време. Тази зима се спука канализацията. Стените се пукат, а сградата е на един век. Ще я отворя, когато приключи ремонтът", сподели пред "България Днес" лекарят д-р Валентин Славков.


След разпространяването на шокиращите снимки медикът е получил сърдечни проблеми.
"Имам два инфаркта, а в последните дни ме удрят стенокардни атаки. Тези снимки ме унищожиха, мисля да си взема почивка", казва докторът.


Докато медикът си е вкъщи, хората от селата ще трябва да пътуват до Кърджали.

Реклама
Реклама
Реклама