Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6187613 www.bgdnes.bg

Валери Симеонов: Президентът ни пожела стабилност и 4 г. управление (Обновена)

Президентът Румен Радев ни пожела стабилност и управление в 4-годишен период. Това каза съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов след консултациите с президента Румен Радев, предава „Фокус“. „Приключи срещата с президента, свързана със съставянето на правителството.

Премина в доброжелателен дух, с много голям процент на съвпадение на тезите и разбиранията ни. Радев ни поздрави за смелостта за съставянето на правителство в коалиционен формат“, заяви Симеонов. По думите му президентът е декларирал, че разбира отговорността, която поемат и е споделил, че след като се е запознал с тяхната програма и със стратегическите приоритети в периода 2017-2021 г., той е заявил, че споделя всички тези приоритети. „Пожела ни стабилност и управление в 4-годишен период. Впоследствие преминахме и в някои по-конкретни теми. Той заяви, че можем да разчитаме на президентската институция“, каза още Симеонов.

Реклама

Другият съпредседател Волен Сидеров посочи, че за първи път при среща с президента са получили положителна оценка за това, че са именно европейски националистически организации. „Радвам се, че имаме президент, който оценява патриотичните идеи“, каза още Волен Сидеров.

"Запознахме президента с основните ни приоритети - демографската криза; вътрешната сигурност, отбрана, доходи и икономическо развитие." Това каза съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов уточни още, че са запознали държавния глава с основните си цели при участието в изпълнителната власт. „Нашият стремеж като коалиция „Обединени патриоти“ е създаването на стабилно и работещо правителство. Правителство, което да изкара 4-годишния мандат, защото за последните 8 години имаме 6 правителства – 3 служебни и 3 редовни, които не си изкарват мандата. Запознахме го, че нашата амбиция е изкарване на пълен мандат, за да могат всички онези мерки, които заедно с ГЕРБ сме набелязали в общата програма за управление, да бъдат реализирани“, поясни той и допълни, че основен техен стремеж е и внасяне на спокойствие в обществото и търсене на национален консенсус по няколко важни теми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама