Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6187688 www.bgdnes.bg

Секс робиня на „Ислямска държава”: Пребиваха ме и ме третираха като животно

Секс робиня на „Ислямска държава” разкрива как е изготвяла план да убие мъчителя си, след като 2 години той я третирал като животно, пише „Дейли Мейл”.

27-годишната Фарида, която в момента живее в бежански лагер в близост до Ербил, е била в плен на „Ислямска държава” в Мосул в продължение на 2 години, но тя успява да избяга. Жената разказва, че е била като затворник: "Един от бойците ме държеше като робиня. Той имаше съпруга, която също искаше да избяга".

Реклама

Работейки заедно, двете жени измислят план да убият терориста. Те успяват да създадат контакт с иракската армия и описват точното местоположение на колата му. При въздушен удар от армията, терористът е убит. Фарида добавя: „Ние се скрихме за 8 дни и хората си мислеха, че ние също сме мъртви след въздушното нападение. Едва тогава успяхме да избягаме.

Така Фарида се връща в лагера, където е със съпруга си. По времето, когато тя била в плен, съпругът й бил в другата част на страната, там изпълнявал полицейските си задължения.

"Опитах се да запазя честта си, но не успях. Те злоупотребиха с мен, пребиваха ме и ме третираха като животно. Нямам думи да опиша това, което се случи с мен", добави тя.

Друга жена, отвлечена от ИДИЛ, разказва как тя и 7-годишният й син са успели да се върнат при семейството им след две години и половина в плен. След като напускат Мосул, те успяват да избягат, стигат до град Дахук.

32-годишната Уахейда Муса казва: „Те измъчваха сина ми, обучаваха го как да борави с оръжие. Те са живеели в градче близо до Синяр, северната част на Ирак. Градът е дом на хиляди язиди, които са предимно кюрди, когато е превзет от терористичната група през 2014 г.

След това пленяват Уахейда като секс робиня на „Ислямска държава”.

Жената добавя: "Продадоха ме пет пъти, бях изложена на пазар сякаш съм добитък, от мъже от Саудитска Арабия до йорданските бойци." В крайна сметка Уахейда печели доверието на тунизийка, която плаща да отведат жената от района.

"Трудно ми е да повярвам, че аз и синът ми сме живи", добавя Уахейда.

Превод и редакция: Искра Иванова

Реклама
Реклама
Реклама