Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6187919 www.bgdnes.bg

Директорът на училището на битото момиче в Ямбол подаде оставка заради насилие

Директорът на Основно училище "Христо Смирненски" в Ямбол подаде оставка заради пореден случай на насилие в час, информира БНТ.

Маскирани четвъртокласници били своя съученичка. Удряли й шамари. Ритали я в корема. Всичко това е заснето в междучасието с телефон от съученичка на битото момиче. Инцидентът е станал миналата сряда. Абсурдното е, че всички институции се задействаха, едва след като кадрите бяха показани от медиите. Районната прокуратура се е самосезирала по случая.

Реклама

Инцидентът е станал в междучасието. Момчета от 4 клас са заобиколили своята съученичка Гергана, докато стояла на чина си и започнали да я удрят по главата. Нейната приятелка Мириам записала тормоза с телефона си.

Пострадалото момиче Гергана разказа, че докато е стояла на чина без нищо да прави двама-трима съученици започнали да я бият и я заплашили дори с нож. Гергана и майка й твърдят, че това не е инцидент, а честа практика в училището.

Мария Желязкова, майката на Гергана, сподели: "Оплаквала се е многократно, обаче мерки никакви и нищо не е направено, оправя се за момента и после пак се продължава."

Класната твърди, че е научила за инцидента едва на следващия ден.

Таня Йовчева, която е учител в училището коментира: "Всичко това се случва в сряда след часа по английски, децата излизат в голямо междучасие. Нито Гергана ми се е оплакала, нито до края на деня родителите на Гергана са ми звъннали, нито е потърсила медицинска помощ."

Директорът на училището признава, че не е подал сигнал в Регионалното управление по образование, но е категоричен, че случаят е единичен.

Реклама
Реклама
Реклама