Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6193838 www.bgdnes.bg

Христо Бонев: Войнов промени"Локомотив"

Добромир ДОБРЕВ

Почетният президент на "Локомотив" (Пд) Христо Бонев се изказа ласкаво за новия треньор на тима Войн Войнов. Двамата са бивши съотборници от наационалния ни отбор и дори са играли заедно на световно първенство.
"Войн Войнов е много добро момче. В продължение на 4 години играхме заедно в националния отбор. Като характер е изключително свестен. Няма човек, който да каже лоша дума за него, защото е много възпитан и интелигентен. Радвам се, че г-н Крушарски го доведе в "Локомотив" (Пд). Още от първия ден се захвана сериозно на работа, което е присъщо за него. Работи с голямо желание. Дано постигне това, което има като цел", заяви Христо Бонев пред "България Днес". Той си припомни и за времето, когато двамата бяха заедно на терена.
"Незабравим мой спомен остава мачът с Уругвай по време на световното първенство в Германия през 1974-а. Войнов ми центрира топката и аз с плонж вкарах гол на тогавашния вратар щ1 в света Ладислао Мазуркевич. Съжалявам само, че накрая не успяхме да удържим първа победа на световни финали и допуснахме изравняване за 1:1", добави Зума.


"Вярно е, че Войнов започна със загуба начело на тима срещу "Черно море". Но поведението на футболистите на терена беше съвсем различно в сравнение с предишните мачове с "Лудогорец" и "Левски". Картината се промени, което е радващо", оптимист е Бонев. Днес "Локомотив" гостува на "Дунав", като русенци за първи път от дълги години ще играят на своя собствен обновен стадион.
"При всички положения ще има голям ентусиазъм от страна на "Дунав". Домакините са изненадата на първенството за много хора. И треньорите, и футболистите им с поведението си показват, че имат изграден стил и искат да побеждават. Неслучайно постигат повече от това, което са си поставили като цел", похвали ги Христо Бонев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама