Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6193895 www.bgdnes.bg

Прокуратурата нищи нападение срещу бащата на Мейзер

Жертвата излиза от болницата след удар с кола

Неделчо е газен, за да мълчи Анита, сочи версия за пострадалия мъж

Бащата на Анита Мейзер – Неделчо, е изписан от болницата, след като бе блъснат от микробус, научи "България Днес". Той се лекува у дома си и е с две средни телесни повреди. Случаят се разследва от Районна прокуратура, като са назначени експертизи, разкриха пред "България Днес" близки до семейството на Анита. "Към момента всичко води към версията за инцидент. Тоест не е бил газен умишлено", категорични са ченгетата. Назначени са експертизи, които да установят как точно е бил прегазен възрастният мъж. Процесът трябва да започне до около месеца, категорични са от прокуратурата.
Неделчо бе прегазен малко преди рождения ден на дъщеря си Анита Желева-Мейзер. За това разкри самата тя от затвора пред "България Днес". Според самата Анита това е опит за атентат срещу родителя й, за да я изкара от равновесие. Тази нейна версия обаче се опровергава от доказателствата и разпитите по случая. "Става дума за шофьор на микробус, който не го е видял и го е блъснал. Самият водач на микробуса разказва това. Той е разнасял цветя", категорични са ченгетата.
Според друга версия, която потвърждава страховете на Анита, татко й Неделчо, който отдавна не е добре със здравето, е пострадал като предупреждение за Мейзер да мълчи. Причината е, че макар тя да е единствената подсъдима за убийството на мъжа си Николай Димов до момента, ченгетата продължавали да работят и в друга насока - за помагач на силиконката.
Николай Димов издъхна при странни обстоятелства - след като бе удушен със свински опашки на масажната маса в дома на жена си през август. Анита направи самопризнания, като разказа, че двамата се опитали да заснемат силов експеримент. Срещу Анита са повдигнати обвинения за непредумишлено убийство и тя е осъдена на първа инстанция на 3 години и половина затвор. В момента се намира в Сливенския затвор, където чака присъда от Апелативния съд.
На втора инстанция е приета експертна оценка, правена в София, за причините, при които е издъхнал Ники. Експертите са категорични, че той не е убит със свинските опашки, а чрез притискане на устата и носа и тялото. Освен това те констатират сериозен удар в тила и носа, който най-вероятно е докарал културиста до безсъзнание. Пристискането на снагата, устата, носа и крайниците на Николай, докато издъхне, няма как да бъде направено само от Анита, категорични са още медиците. Те смятат и че Николай е бил убит на земята, а не на масажната маса. За това свидетелствала липсата на капки кръв по стените и пода.


Въпросната експертна оценка е приета на 7 април, когато заседаваха апелативните съдии. Те трябва да се произнесат в препоръчителен срок от 1 месец. Едва тогава ще стане ясно дали делото ще се върне за доразследване, или ще завърши с присъда за Анита Мейзер. "Ако Анита бъде осъдена на втора инстанция - ще обжалваме мярката пред Върховния касационен съд, защото за непредумишлено убийство тя трябва да получи условна присъда", категоричен е адвокатът й Петър Чалъмов. Той е подал жалба и до върховните магистрати, за да променят мярката на Мейзер, която я остави в килията. Магистратите най-вероятно ще обсъдят решението си на закрито заседание, но според закона задържането под стража може да се обжалва едва когато излезе окончателното решение на делото по същество.
До тогава Мейзер продължава да лежи в женския затвор в Сливен, където всяка седмица я посещават близките й.


    Дъщеря й се прибира във Варна

Джулия Мейзер продължава да се бори да изчисти името на майка си. В момента тя е във Варна, където движи както бизнеса на семейството, така и благотворителна дейност.
Красавицата се премести от Варна веднага след като майка й бе задържана, защото се страхувала да остане сама в луксозната кооперация. Поредната инициатива, която е захванала, е да намери скъпи рокли на бедни момичета за абитуриентския бал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама