Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6195327 www.bgdnes.bg

Давид де Хеа се разбра с "Реал"

Давид де Хеа напуска "Манчестър Юнаейтед", за да подпише с "Реал" (Мадрид) и така още едно парче от гениалния пъзел на сър Алекс Фъргюсън изпада от мозайката.
Испанският вратар е последният голям трансфер на гениалния шотландец на "Олд Трафорд" преди той да напусне минеджърския пост, а клубът да потъне в криза.
Ръководството на "Реал" вече е постигнало договорка с Де Хеа за личните му условия, твърди мадридският "Марка".
Футболистът се е съгласил да направи голям компромис, за да премине на "Сантяго Бернабеу", твърди авторитетното издание. Де Хеа е готов да взима по-ниска заплата от сегашните 12 млн. евро годишно, които получава в Англия. Споразумението с "Реал" ще бъде за 5 или 6 години.
Вратарят вече е обявил пред ръководството на "Юнайтед", че иска през лятото да напусне и се очаква този път "червените дяволи" да не го спират. През 2015 г. той беше с единия крак в "Реал", но от "Олд Трафорд" стопираха сделката в последния момент. Очаква се сега цената на 24-годишния страж да е 60 милиона евро, което ще го превърне в най-скъпия вратар в историята. Подобрен ще бъде рекорда на легендата Джанлуиджи Буфон, за когото "Ювентус" брои на "Парма" 50 млн. евро през 2001 г.
Не е изключено в трансфера да бъде включен и Алваро Мората, който е недоволен от статута си на резерва в Мадрид. Жозе Моуриньо иска още Рафаел Варан и Каземиро, но в "Реал" са категорични, че двамата не се продават. Най-вероятно Джо Харт ще смени Де Хеа в "Юнайтед". В момента той играе под наем в Торино от "Манчестър Сити".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама