Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6197472 www.bgdnes.bg

Джошуа нокаутира Кличко пред 90 000 в Лондон, поиска си Тайсън Фюри

Антъни Джошуа нокаутира Владимир Кличко пред 90 000 екзалтирани зрители в Лондон и запази световната си титла, версия IBF.

Всичко се реши в 11-ия рунд, когато англичанинът нагъна съперника си и два пъти го прави в нокдаун и съдията прекрати двубоя. Така резултатът е технически нокаут в полза на Антъни. 

Реклама

В петия рунд Джошуа прати Кличко в нокдаун, негов първи от 2005 година насам, когато бе свален от Самюел Питър. В следващият украинецът си го върна, като за първи път Антъни чу да му се брои в професионалната кариера. Той никога не бе играл след седмия рунд.

От двамата само Джошуа имаше в договора си задължителна клауза за реванш, ако загуби мача. Това означава, че може би кариерата на Кличко е пред своя край. 

Това бе 19-ата поредна победа за Джошуа на ринга.

"Благодаря на моя треньор, на моя екип. И на вас, хората на "Уембли". Уважение към Владимир, който е голям шампион", заяви Джошуа и вдигна ръката на съперника си след победата. "Тайсън Фюри, къде си мойто момче? Аз обичам да се бия, ще се бия с всеки. А той само бърбори", допълни той.

"По-добрият боксьор победи тази вечер. Антъни бе по-добър от мен тази вечер. Съжалявам, но това е", каза Кличко. Това е едва петата му загуба на професионалния ринг. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама