Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6200682 www.bgdnes.bg

Нова експертиза оневинява Мария

Нова експертиза, възложена на експерти в София, оневинява Мария Гиздева. Ученичката е с обвинение за непредумишлено убийство на серийния изнасилвач Боньо Фаса. Наръгала го с нож, за да се спаси от изнасилване.


Близо година разследването по случая не приключва, защото се установява точната причина за смъртта на рецидивиста Богдан Динев.

Реклама


Първоначалната експертиза, изготвена в София, трябваше да установи дали едрият мъжага е издъхнал от кръвозагуба от раните в слабините. Появи се и версия, че бандитът може да е умрял и от инфаркт, тъй като имал проблеми със сърцето и преживял инсулт месец преди боричкането с Мария. Именно тези вероятни причини за смъртта наложили назначаването на експертизата в София. Резултатите изненадали наблюдаващите прокурори и те се видели в чудо. Не знаели какво да правят с обвинението, защото се оказало, че Боньо съвсем не е наръган в слабините. Прорезните рани били от задната част на дясното бедро, отгоре-надолу, причинени отвътре-навън и над лакътя на лявата ръка. Там обаче нямало артерии, чието срязване да причини кръвозагуба, която да доведе до смърт. Така излиза, че Мария не е наръгала Боньо Фаса в слабините, а може и въобще да не е виновна за смъртта му.


Предполага се, че заради обилното кръвотечение момичето се е шашнало и не е разбрало къде точно е улучило нападателя си, смятат още експертите. Те твърдят, че начинът, по който са нанесени раните, говори категорично за защита, но и за паника, тъй като явно ученичката е замахнала с ножа, без да вижда и знае накъде. След това е видяла кръвта, която се е стекла надолу по тялото на рецидивиста и е избягала. В самопризнанията си Мария казва, че Боньо я нападнал, съборил на земята и започнал да я удря и да й говори, че ще й направи деца. Това извадило от равновесие момичето, което като по чудо успяло да се измъкне от лапите на изпечения изнасилвач. Някои от жертвите му вече са проговорили пред ченгетата за перипетиите, през които са преминали след зловещите срещи с него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама