Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6202321 www.bgdnes.bg

Затворници се точат на Евстатиев

След като му дадоха 6 г. в зандана

Искат да правят похотливия кмет "булка"

Да направят "булка" в пандиза бившия кмет Иван Евстатиев се точат пловдивските пандизчии, научи "България Днес". Осъдените бабаити вдигнали луда патърдия в килиите и се наложило надзирателите да охлаждат страстите им. Превъзбудата сред съкилийниците била предизвикана от тежката присъда, която получи похотливият бивш кмет на Стрелча и Пазарджик. Апелативният съд в Пловдив го призна за виновен за това, че е напил до безсъзнание и след това насилил 16-годишната ученичка Ирена Б. от Стрелча. След близо година и половина съдебна сага бе произнесено и решението по делото.
След като бъде приведен в килията, закоравели престъпници се заканили да научат градоначалника що е то "доброволен полов акт", разкриха ужасени надзирателите, които ще съблюдават за мира зад решетките. По неписаните закона на пандиза всеки изнасилвач се наказва с груби ласки от зажаднелите за плът закоравели бабаити, които висят от години затворени. Затова и новото попълнение Евстатиев първоначално ще бъде въдворен при "послушните" затворници, обясниха от управата. "Това може допълнително да му навлече неприятности, защото не се гледа с добро око на тези, които се ползват със специални привилегии. Не знам дали ще го опазят", предупреждават по-милозливите пандизчии.


Съдът в Пловдив бе безмилостен към Евстатиев. Той остана безмълвен и отказа всякакъв коментар. За разлика от него, бащата на момичето Иван Белухов заяви, че е доволен и донякъде удовлетворен от присъдата, но всичко това е коствало много нерви на момичето и семейството.
Съдът присъди и 10 000 лв. неимуществени щети за изнасилването и 2000 лева за опиването с алкохол, които подсъдимият ще изплати на момичето. Адвокатът на екскмета на Стрелча Ташкена Колчева продължи да оспорва решението на магистратите, като заяви, че Ирена не е била в безпомощно състояние. Затова и решението ще бъде обжалвано пред Окръжен съд - Пловдив.
"Тази присъда е продиктувана под натиска и страха от общественото мнение", категорична е защитата на Евстатиев.

Осъденият:
Не бях морален!

"Желая справедливост. Съжалявам от морална гледна точка, желая справедлива присъда и снизхождение." Това бяха единствените думи на осъденият екскмет Евстатиев след ареста му. Адвокатката му Колчева пледира за невинност в частта за изнасилването, но повереникът на 16-годишната ученичка - Иван Грошев, заяви, че очаква поне 5 години затвор.
До момента Евстатиев признаваше, че е имало полов акт, но не бил прилагал сила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама