Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6203191 www.bgdnes.bg

Софкин напада две жени

Съдят го заради обиди и заплахи

Назначена му е медицинска и психиатрична експертиза

Малкият човек Софкин напада две жени с обиди и заплахи и става редовен клиент на Темида, научи "България Днес".
Повод за агресията му са 3000 лева, които скандалният 57-годишен мъж разбира, че са изтеглени от сметката му от частния съдебен изпълнител Гергана Илчева. От острия език на Софкин не остава пощадена и съдебна служителка, отказала да му съдейства.
В момента мярката за неотклонение на 136-сантиметровия мъж е "домашен арест". Обжалването бе отложено, тъй като окръжният съд в Стара Загора назначи комплексна съдебномедицинска и психиатрична екпертиза и насрочи заседанието за другата седмица.
"Обвиняват ме, че съм заплашвал най-голямата крадла в Стара Загора - частния съдебен изпълнител Гергана Илчева. За това е цялата работа", разказва Софкин.
"Имах много стар дълг към банка - 200- 250 лева някъде, аз не го отричам. Но името ми попада в документи до госпожата. И така тя решава да ми вземе 3000 лева от личната ми сметка. А аз разбирам за случая едва когато отидох до клон на банката, за да си изтегля 20-30 лева. Ходя всеки път там, тъй като банкоматите са твърде високи за мен. Там момичето, моя приятелка ми каза, че ми ги няма парите. Затова, като я срещнах на улицата тази Гергана Илчева, й казах:
"П*тко заспала, защо ми крадеш парите?" Точно след 4 минути дойдоха полицаи и ме арестуваха. Оставиха ме в ареста 4 последователни дни. Нарушиха ми правата, аз съм инвалид по рождение", жалва се от неволите си с Темида Софкин.
"Тая Гергана Илчева, която има къща палат, за която и Версаче би й завидял, даже за Маями Бийч е внушителна, а аз съм бил 3 пъти там и знам със сигурност", обяснява председателят на Българската организация "Малки европейци".
"По този случай се води досъдебно производство. Не искам да преча на органите на реда, които разследват. Господин Софкин може да говори каквото си иска", коментира пред "България Днес" и самата Гергана Илчева.
Заради досъдебното производство в жилището на Георги Софкин е направен обиск, иззети са му два мобилни телефона, тъй като и чрез тях мъжът е отправял заплахи към частния съдебен изпълнител и детето й, обясняват от съда. Разгневен, Софкин отива в една от канцелариите на Старозагорския окръжен съд на 21 април и настоява да му бъдат върнати незабавно отнетите вещи.
След отказ на служителката да съдейства и обяснението й, че обискът е бил разпореден в рамките на досъдебно производство срещу него, Софкин се разкрещял: "Комунистически боклук, парцал, смотла!", "От понеделник да те няма! Пиши си молбичката, боклук комунистически! Уволнена си!". Незабавно били извикани служители на съдебната охрана и униформени полицаи, които задържат Софкин в ареста за още 24 часа. Образувано е и бързо производство.
"Направиха ми обиск на дома, бяха го направили на дроб сарма", оправдава се Софкин.
"Принудиха ме в моето състояние 30 пъти да изкачвам стълбите на съда в Стара Загора. Ходих в администрацията да питам кога ще ми върнат телефоните. А жената, която работеше там, не искаше да ми каже. Може и някакви пиперливи думички да съм използвал, но нищо повече", обяснява Софкин.
"Ще заведа дела в Страсбург и Люксембург срещу България. Общата стойност на иска ще е над 15 милиона долара", заканва се Софкин.
От Районна прокуратура - Стара Загора, уточняват, че към момента Георги Софкин е с чисто криминално минало, но срещу него се водят серия досъдебни производства за престъпления от общ характер: хулиганство, принуда и злоумишлени обаждания на телефон 112.

Баща му бил прокурор

"Баща ми цял живот е работил като окръжен прокурор в Стара Загора, не съм имал никакви проблеми. Той почина през 91-ва година. През 96 година станах публично известен и проблемите ми започнаха, отчаян е Жоро Софкин.
"Ще изровя костите на тате, мама и батко. И тримата са погребани в тоя фашистки град. Ще ги изровя и ще ги закопая на по-хубаво място", заканва се скандалният Софкин.

снимка: Георги Софкин стана скандално известен с участието си във „ВИП брадър“

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама