Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6213361 www.bgdnes.bg

Ето го убиеца на 3-годишната Ася

Николай излязъл от Врачанския затвор условно предсрочно

Майката Дима: Ще го режа парче по парче, ще го изкормя и ще го запаля!

Борислав РАДОСЛАВОВ
    Снимки: Пламен КОДРОВ

„Ще режа Николай парче по парче! Ще го изкормя и ще го запаля на клада в двора“.
С тези думи ни посреща в двора на схлупената си колиба във видинското село Новоселци майката на зверски убитата 3-годишна Аксиния. Минути преди да погребе невръстната си дъщеричка, Димитрана проклина новия си мъж, който преби с юмруци, ритници и метален прът малкото момиченце в кравеферма в съседното село Слана бара, после я удуши, а накрая я гори с цигара по крачетата.
Единствено „България Днес“ разполага със снимка на бруталния килър. 30-годишният Николай Шанков излязъл на 21 март т.г. от затвора във Враца, сочи справка от тюрмата, до която „България Днес“ получи достъп. Това е денят, в който малката Аксиния навърши три годинки.


Шанков е излежавал петмесечна присъда за кражби. От наказанието престъпникът с дебело криминално досие спестил месец и 12 дни, с които бил освободен условно предсрочно. Единствената снимка на мургавия злодей е именно от престоя му във врачанския зандан, където е фотографиран със затворническата си униформа.
„Умишлено е убил Ася! Беше си стегнал багажа предварително в един голям сак и се беше приготвил да бяга. Първо каза, че момиченцето ми било паднало от кревата. Но после е признал пред полицията, че я е утрепал. По-добре да го пуснат и близките да вадят 1000 лв. За погребението му, както аз ги дадох за опелото на моето дете“, ридаеше почернената майка до ковчега на бездиханната си дъщеричка.
Докато милва личицето на покойната си щерка, което е цялото обезобразено от жестоките удари, жената не спира да проклина Николай. Сложила е червена шапчица върху главичката й, за да не личат жестоките рани и прорезите от аутопсията, а около ковчега са се насъбрали повече от 10 братя, сестри и племенници на покойното момиченце.
„След като е убил Ася, я е съблякъл гола. Полял я е с два литра кока-кола и лимонада, за да измие кръвта й. А с дрешките й е бърсал петната по пода в кравефермата“, разказва за още по-неподозираната страна на зверството и низостта на човешката природа майката Димитрана.

Реклама


Свидетел на ужасяващото престъпление станала по-голямата дъщеря на Димитрана.
„Започна да я бие, удари я с желязо по гърба. Беше много страшно. Аз гледах, но не посмях нищо да кажа“, сподели пред вестника 8-годишната Стефани.
Оцелялата дъщеря на Димитрана е била следващата жертва на Николай, категоричен е колегата на почернената майка Венчо.
„Искал е да убие и нея и после да се гаври с трупа й. Но не е успял. Той искаше да убие всичките й деца и дори самата нея. Димитрана не го знае, но го казвам пред нея, нека знае цялата истина“, сподели с разтреперан глас пред „България Днес“ краварят.
След емоционалните изповеди „България Днес“ придружи Димитрана и Венчо до кравефермата. Там двамата събраха по-важната част от багажа си и се върнаха обратно в Новоселци за погребението на Аксиния и с обещанието никога повече да не се върнат във фаталния обор.


Почернената жена споделя, че собствениците на фермата й предложили 100 лева.
„За какво са ми? Това няма да ми върне детето!“, категорична е Димитрана.
Думите й подкрепя и Венчо, който работи заедно с почернената майка във фермата:
“Дръпнаха ни шефовете на фермата в Слана бара, където стана убийството, и ни казаха с Димитрана да се крием в складовете, докато има журналисти. И да не говорим много, защото щели да имат проблеми. Там преди време стана друго убийство, на един пастир. Сега убиха Ася. Това място е омагьосано“, сподели Венчо.
Той има отколешна вражда с килъра Николай.
„Влязох в затвора и през това време същият ми взе жената. После сина ми влезе в затвора и тоя Николай открадна и неговата жена. Той мрази деца и няма."
Димитрана е категорична, че и в затвора ще намери хора, които да ликвидират доскорошния й любим Николай.
„Заклевам се, че жив оттам няма да излезе. И навън да е, пак го очаква смърт“, категорична е жената.


Въпреки яростта си тя пази и хубави спомени за Николай.
„Мечтаехме да заминем заедно за Германия, да работим там и да изкараме пари. После да се върнем и да си купим наша къща в Новоселци. Но вместо това той е в затвора, а аз погребвам убитата ми от него дъщеря“, вдига рамене жената.
Преди три месеца Димитрана направила спонтанен аборт от Николай. Била в напреднала бременност, но продължавала да се труди упорито, за да изхранва многобройната си челяд. Претоварила се, получила кръвоизлив и загубила бебето, разкрива жената пред „България Днес“.

Не пускат бащата за погребението

Бащата на 3-годишната Ася не успя да се прибере за погребението й снощи. Светлин работи в Германия от месец и шефовете не му разрешили да си тръгне за Новоселци. На опелото пристигнаха майка му и сестра му, които също живеят в Германия.
„Със Светлин сме се били до кръв, карали сме се, не сме си говорили, но на децата той никога не е посягал. Затова бях доволна от него“, сподели Димитрана.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама