Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6215135 www.bgdnes.bg

Разбиха бандата на садист №1 на мафията

Човекът с мачетето на Сако ръководел своя група

Тарторът Стефан Гевгелийски командвал от килията кого да колят чрез жена си

Екип на "България Днес"

Кълцаща враговете си с мачете наркобанда бе разбита от антимафиоти. Тартор на групата е Стефан Гевгелийски, познат като "садист щ1 на мафията" и лейтенант от наркобандата на Стефан Бонев-Сако.
Разбитата група гравитирала около футболната агитка на ЦСКА, а на сметката й се водят обвинения за разпространение на наркотици, брутални побои и убийства, разкриха от спецпрокуратурата.
По време на акцията са разкрити 12 членове на зловещата банда. За бос на групата е обявен Стефан Гевгелийски, който се намира в Централния софийски затвор с ефективна присъда за наркотици и рекет. Други шестима членове на бандата са с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". По време на акцията е задържана и жената на тартора Радостина. Тя е с мярка за неотклонение "под домашен арест". По данни на разследващите нежната половинка на Гевгелийски е човекът, който разпространявал заповедите на боса сред останалите членове на зловещата банда. Това ставало по време на свижданията в затвора и чрез есемеси, обясняват още разследващите.
Четирима членове на бандата са в неизвестност. Те надушват предстоящата акция на полицията и успяват да духнат зад граница. До края на седмицата за тях ще бъде издадена европейска заповед за арест и ще бъдат издирвани с червена бюлетина на Интерпол, обясняват разследващи.
Всички членове на бандата са криминално проявени. Групата е действала главно в столичния кв. "Дружба", съобщават от полицията.
Сред жертвите на определената от униформени като "мултикриминалната престъпна група" е професор Стефан Станчев. Светилото в областта на ортопедията и травматологията бе брутално пребит преди година от трима маскирани мъже, въоръжени с метални тръби. Той получи тежка гръдна и черепно-мозъчна травма. Медикът оцеля като по чудо, но загуби дясното си око.


"Професорът е бил поръчан от Стефан Гевгелийски, тъй като е лекувал негов роднина, а бандитът не е бил доволен от резултата", обяви Иван Гешев, началник на спецпрокуратурата.
"Не искам да коментирам случая. Не е удобно", заяви лаконично пред вестника професор Станчев.
Жертва на групата се оказва и главният комендант в Централния софийски затвор Янко Янев. Мъжът бе зверски пребит през декември миналата година. Той бе открит в безсъзнание, с тежка черепно-мозъчна травма в столичния квартал "Разсадника". След три дни, прекарани в кома, Янев издъхна, без изобщо да дойде в съзнание. Още тогава се заговори, че зад бруталното нападение най-вероятно стои бивш или настоящ затворник, тъй като надзирателят бил доста строг с осъдените, които излежават присъдите си или очакват такива.
"Началник-смяната е зверски умъртвен, тъй като си изпълнявал съвестно служебните задължения и не се е поддавал на подкупи. Имал е пререкания с боса на групата. Освен неговото убийство е било поръчано ликвидирането на още трима надзиратели", обясни още Иван Гешев.
Групата е отговорна и за жестокото кълцане на наркодилър с мачете през август миналата година. Бруталната вендета била поръчана от Гевгелийски, тъй като дилърът отказва да работи за бандата.
"Не става дума за банда, която е приемала мокри поръчки срещу заплащане. По-скоро има личен мотив във всички престъпления, които не са свързани с наркоразпространението", коментираха разследващи.
Босът на зловещата банда Стефан Гевгелийски е част от наркогрупата на Стефан Бонев-Сако. Освен присъдата, която изтърпява в момента в Централния софийски затвор, Гевгелийски е подсъдим по дело за разпространение на наркотици в Апелативния спецсъд заедно с ромския кримигерой Сако. На първа инстанция Гевгелийски получи 5 години затвор заедно Ивайло Стойнов, Милен Алексиев и Андрей Начев. Шест години получи Теодор Велков, девет - Сокол Димитров, Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора отнесе 10 години зад решетките. Тарторът Сако бе наказан със 7 години затвор.

Отличителният знак

Отличителният знак на бандата е мачетето, разкриват ченгета. Членовете на зловещата група използват такъв вид хладно оръжие по време на бруталните си наказателни акции. С него те чупят кости и режат скалповете на своите врагове, разказват разследващите.
Босът на групата Стефан Гевгелийски пък толкова се вдъхновява от идеята за хладното оръжие, че си прави основен ремонт на килията в Централния софийски затвор за 30 бона. На една от стените в пандиза той поръчва да му бъдат изрисувани две кръстосани мачетета.
При разбиването на бандата са направени обиски на 30 адреса, на които са открити огромни количества ножове, мечове, мачетета и бухалки, разкриха от полицията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама