Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6218726 www.bgdnes.bg

Станислав Ангелов-Сиси: Чироза застреля Ханс в главата!

Докато го разстрелва, крещи:"Ще ти е*а майката, шубелия! Това чака всеки от групата, който я предаде

Борислав РАДОСЛАВОВ

"Ханс беше на земята, а Чироза над него и стреля в главата му. Докато го разстрелва, крещеше: "Ще ти е*а майката, шубелия! Предател! Това чака всеки от групата, който я предаде!"
Шокиращите разкрития направи пред "България Днес" Станислав Ангелов-Сиси в интервю от Софийския централен затвор. Сиси изтърпява 30-годишна присъда за убийства като член на същата кръвожадна банда "Килърите 3", в която са замесени всички действащи лица.
Именно за бруталното убийство на Теодор Неофитов-Ханс и за ръководене на организираната престъпна група 20 години затвор получи Милчо Петров-Чироза. Присъдата бе прочетена в специализирания съд и може да се обжалва в двуседмичен срок пред Апелативния спецсъд.
Трупът на Ханс бе изровен през август 2013 г. в планинска местност над пернишкото село Габров дол.
Как се стига до убийството? Ханс, Сиси и Николай Николов-Шатката от групата отиват в селото по заръка на Чироза "да хапнат и пийнат".
"По едно време Чироза каза, че трябва да отидем в гората да скрием едни взривове. Тръгваме по един черен път късно вечерта. Аз карам колата. Чироза ми каза да спра на едно място. Ханс взе черния чувал и тръгна напред. Направи няколко крачки и се отдалечи на десетина метра. Чуха се изстрели, видяха се само искри...", разкрива Сиси.
И продължава: "Почна да го съблича гол и ни каза да му помагаме. Ханс имаше татуировка под дясната гърда с лика на Райко Кръвта. Като я видя, Чироза се разкрещя: "Ще те одера като куче, боклук". Не спря да го обижда".


Сиси и Шатката били принудени цяла нощ да копаят и заровят трупа.
"Бях стъписан и не знаех как да реагирам. Беше зверски студ, в началото на февруари. Чироза ни нарежда: "Копайте по-бързо, че после няма да може". Оставихме Чироза в къщата му, а той ни нареди да запалим дрехите на Ханс. Обясни къде е имало нещо като бунище край съседно село", продължава с разказа си Ангелов.
Сиси питал лично Чироза защо убил Ханс. Казал му, че Ханс е бил коректен и без него групата става по-слаба.
"Не е коректен, ти не знаеш. Искал е да ни предаде. Това ще се случи с всеки предател от нашата група. Ханс е страхливец, не посмя да стреля срещу Хайо и всеки път го изпуска. Дъртия каза, че не ни трябва", ми отговори Чироза", споделя Станислав Ангелов.
С прозвището Дъртия се слави соченият за тартор на цялата група Васил Станков, който е баща на Райко Кръвта. Той бе осъден на седем години затвор при усилено строг режим на изтърпяване.
Мотивът Станков да поръча убийството на Ханс, който е бил вътрешен човек от групата, е, че Теодор Неофитов на два два пъти изпуснал да убие Николай Христов-Хайо. Поръчката за разстрела на Хайо била отмъщение за убийството на Румен Стефанов-Алф, който наследил Райко Кръвта след неговата гибел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама