Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6229823 www.bgdnes.bg

Двама длъжници разстреляни, трети полужив

Прецакан екзекутира съдружници в София

Отмъщение със смърт за 200 бона дълг, раненият със заседнал куршум в черепа

Заради 200 бона дълг мъж и жена са разстреляни на място, а младеж е на косъм от смъртта със заседнал куршум в мозъка.

Реклама


Бруталния разстрел се разиграва в столичния кв. "Витоша" в четвъртък сутринта.
Драгомир Драгомиров е нает миналата година като подизпълнител на инвестиционната фирма "Пейсол", когато е сключен и договор. Уговорката е Драгомир първо да си свърши работата, след което да получи дължимата сума. След като е завършен поредният етап от строителството, Драгомиров съгласно договорката си потърсил заработеното до момента. Според запознати става дума за сума над 200 000 лева.
Дмитро Куропаткин и неговите съдружници от фирма "Пейсол" няколко пъти опитали да го финтират, че нямат време за среща. В крайна сметка Драгомиров ги издебва пред офиса им в столичния кв. "Витоша" в сряда. По думи на свидетели се разиграва разгорещен спор, след който от фирмата категорично отказват да му изплатят дължимото. Драгомир си тръгва разярен. Какво е станало в следващите часове, тепърва ще се изяснява. Ясно е, че вчера сутринта той отново цъфва пред офиса на фирма "Пейсол". Там между 57-годишния Драгомиров и тримата служители отново се заформя разгорещен скандал. Грозни крясъци, обиди и псувни ехтят в тихия тузарски комплекс. Очевидци са десетки клиенти на близкото кафене. По думите им разправията бързо се пренася в офиса, който е нает едва преди няколко месеца. Там Драгомиров вади законно притежавания си пистолет и стреля на месо. Фатално ранени са възрастен мъж и жена. Стреля и по 32-годишния Куропаткин.


Ошашавените клиенти на кафето чуват най-малко пет изстрела, идващи откъм офиса. Не след дълго виждат и 57-годишният стрелец да притичва от помещението и да се мята на сребристия си "Ситроен".
Очевидците веднага звънят на спешния номер 112. На място пристигат полиция и линейка. Медиците само констатират смъртта на двамата възрастни служители на фирмата. Куропаткин е много тежко ранен, в безсъзнание, но сърцето му все още бие. Веднага е откаран в Окръжна болница, където е установено, че има заседнал куршум в мозъка и шансовете да оцелее са минимални.
През това време от полицията започват да ограждат периметър около местопрестъплението в търсене на убиеца. Светкавично Драгомиров попада в полезрението на разследващите и е закопчан в личния си автомобил. В колата е открито и законно притежаваното му оръжие. На пистолета е назначена експертиза, която трябва да покаже дали с него са изстреляни фаталните куршуми.
Проверка в регистъра на МВР показва, че Драгомиров няма криминални регистрации.
При последвалите разпити става ясно, че причина за стрелбата е луксозна жилищна сграда на три етажа, която трябвало да бъде напълно завършена през август тази година. Обектът е с общо осемнадесет апартамента и един сутеренен етаж с два гаража и осемнадесет паркоместа.


"Сградата се отличава с модерен, стилен и същевременно непреходен във времето архитектурен облик. Предвидени са висококачествени и иновативни материали", хвалят се в рекламите строителите.
"Сградата е газифицирана. Предвидена е климатична система за охлаждане за всеки апартамент. Предвижда се полагането на топлоизолационна система по външните стени от EPS с дебелина 10 см и фасадна мазилка. Сградата ще бъде оградена с ажурна ограда от всички страни с височина 220 см. Наличие на вътрешен двор с голям процент озеленяване", обясняват още от фирмата.

Застреляха и предприемачите Дамянови

Строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия също бяха застреляни в столичния кв. "Витоша". Случаен минувач откри телата им на улицата на 8 февруари 2015 г. към 20,30 ч.
Дамянов е бил собственик на няколко фирми, в една част от тях има и чуждо участие. Регистрирани са и няколко запори от финансови институции. Името на предприемача се свързва и с десетки недоволни граждани, които твърдят, че е вземал пари "на зелено" за строежи, а след това не е изпълнявал уговорките си.
До тогавашния главен прокурор Борис Велчев имало 60 жалби, че фирми с участието на Митко Дамянов им взели пари за апартаменти в новостроящи се кооперации, но така и не довършили жилищата.
Година преди двойното убийство, колата на семейството е подпалена. Освен със строителен бизнес застреляният Митко Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни стоки и е изнасял за Гърция.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама