Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6234140 www.bgdnes.bg

Бисер Миланов-Петното: Излизам и трепя наред с гранатомет!

"Ако държавата не се вземе в ръце, заставам пред парламента и бум-бум. Излежавам си присъдата, гранатомет и калашници и трепам наред. Колкото мога, толкова ще оправя. И после да ме убиват. Няма смисъл да живея повече."
С тези думи ни посреща в затвора в Белене Бисер Миланов. Известният с прозвището си Петното русенец излежава тригодишна присъда за закана за убийство и за първи път дава интервю след влизането си зад решетките.
Миланов, който е деен участник в протестите в подкрепа на кабинета "Орешарски", търка наровете заради действия от вечерта на 7 юли 2013 г. Тогава в палатков лагер край парламента той се заканил на жена с думите: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата".
Той е категоричен, че лежи невинен зад решетките. Казва, че е жертва на политическа схема, с която се вкарват невинни хора в затвора.
"Ако се опънеш на система, която ражда робство и престъпност, автоматично ставаш престъпник. Или трябва да работиш за 300-400 лева, или трябва да станеш престъпник. Единствено свидетелката е чула това нещо, че ще й отрежа главата и ще й се из**ра във врата. Съдията ме оправда на първа инстанция. А по време на делото на втора бях в кампания за президент с имунитет", обясни Миланов и добави, че са му нарушени конституционните права.
По думите на Миланов той се "бори за справедливост и истинска демокрация", в която "всички да бъдат равни пред закона". Въпреки чистите му и святи цели бил "награден" с цели шест дела - едно от които за насаждане на расова омраза, а другите за хулиганство и закана за убийство. Синът му също станал клиент на разследващите с обвинение в побой, в което и той бил невинен.
"Писах на Бойко Борисов - "ако бутнете детето ми, ще стане страшно в държавата". Искам парламентарна комисия за цялата репресия срещу мен и цялото ми семейство", настоява Бисер.
И продължава:"Лежа невинен, те ме разпиляха. Щом искат да ме направят престъпник, такъв ще стана. Да видя сина ми невинен в затвора ли? Само на 19 години. Ами утре срещу внуците ми ще тръгнат. Какво друго ми остава? Служби-мужби - никой не ме интересува. Няма какво да губя. Когато искат, тогава да ме застрелват. Поне да отнеса с мен колкото мога. Не ме е страх грам", разказва Миланов от стаичката, пригодена за интервюта в затвора в Белене.
"Искат да си мълча, да си наведа главата, да взимам трохички и да живея нищожно. Няма да стане! Изобщо не ми пука и никой не ме интересува. Излизам и ще има трепане, ако не ми се спазват правата", казва Миланов и допълва, че ще обжалва присъдата си в Страсбург.


Както "България Днес" разкри още преди месец, той не е бил въдворен в затвора в Белене на 9 февруари, когато от прокуратурата официално оповестиха, че той вече е зад решетките на остров Персин.
"Русенската районна прокуратура в лицето на Ралица Драганова, която ми е наблюдаващ прокурор, ме остави в ареста 40 дни след влизането на присъдата ми в сила за следствени действия, които така и не са извършени. Не съм присъствал на разпити на свидетели, които поисках. Около 30 постановления за отказ имам", потвърди новината на вестника затворникът.
Миланов предпочита да не се сприятелява с много хора в пандиза.
"Писна ми от тоя продажен народ. Тук живея в постоянен страх - за живота ми и за детето ми. Сложили са ме в четвърти отряд само с килъри, а аз съм с тригодишна присъда. Страх ме е от провокация. Започнаха веднага да ме провокират още с влизането. Дойдат двама да ме провокират, айде сбиване, айде вътрешни присъди и не можеш да излезеш", споделя Бисер Миланов.

Съди Плевнелиев за 80 бона

"Завел съм дело срещу Росен Плевнелиев. То е за изказването му, че съм му искал импийчмънт, че съм партийно оцветена личност и съм бил с Бареков. Това са клеветнически твърдения и е груба обида за мен. Искът е за 80 000 лева", разкри пред "България Днес" Миланов.
Той е категоричен, че "клеветата и обидата трябва да бъдат тежко умишлено престъпление". "Аз съм съм изключително честолюбив човек и от една обида и клевета може да се стигне до убийство", казва лишеният от свобода.
И добавя: "Ако стана президент, Румъния ще ви се стори цвете. Такива арести ще има, че направо ще ги разпилея", убеден е Бисер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама