Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6234174 www.bgdnes.bg

Ето го екзекутора от кв. "Витоша"

Фен на рока, екзотичните пътешествия и високите скорости се оказа строителният предприемач Драгомир Драгомиров, който застреля двама свои партньори и рани тежко друг.

Кървавият екшън се разигра в четвъртък в столичния квартал „Витоша“. Повод е спор за 170 хиляди лева, който убитите Вячеслав Коев и Стойка Мишева му дължали за строежа на затворен комплекс от името на фирмата им "Пейсол". Драгомиров на няколко пъти опитвал да си вземе парите, но инвеститорите отказвали категорично. Отчаян, строителят в четвъртък сутринта вади пистолета си от сейфа и цъфва в офиса на клиентите си, за да си иска парите. След пореден отказ изпада в ярост и започва да гърми на месо. При бруталната стрелба е ранен и синът на инвеститорката Стойка Мишева - Станимир. На косъм от смъртта се разминава и друг от неплатилите съдружници - Дмитро Куропаткин, който успява да избяга секунди преди стрелбата.
Час след касапницата Драгомиров е заловен от ченгетата, докато се връща на местопрестъплението. При разпитите 57-годишният бизнесмен почти отказва да говори. Обяснява пред криминалисти и своите защитници, че не помни нищо от случилото се.
"Съжалявам за инцидента, нямам обяснение какво се случи. Искам да се грижа за четирите си деца, ще съдействам на разследващите", обяви стрелецът по време на мярката си за неотклонение. Въпреки обещанията магистратите го оставиха за постоянно в ареста с мотив, че може да избяга.
По време на заседанието в залата присъстваха десетки приятели и роднини на стрелеца. В един глас всички обясниха, че Драгомиров е изключително спокоен и уравновесен човек. Никога до момента не е влизал в скандали с други хора, а оръжието си държал у дома. Близки на килъра обясниха, че не е изключено в основата на лабилното му състояние да е неговата 42-годишна съпруга Цветелина. Половинката на Драгомиров е изключителна фенка на луксозния живот. Пред мъжа си тя постоянно настоявала да ходят на екзотични пътешествия, и то задължително в петзвездни хотели. Заради голямата си любов Драгомир винаги й угаждал, харчейки огромни суми.
"Явно в един момент парите не са му достигали и ядът, че не може да изпълни поредното желание на Цвети, вероятно го е вбесил", коментира семеен приятел.
Разказът на приятелите се потвърждава и от снимки във фейсбук. В профила си Драгомиров е публикувал десетки фотоси от различни краища на света. От изкачване на върхове до пътешествия с платноходи и почивки из екзотични острови. На повечето от тях се вижда, че двамата са заобиколени от изключителен лукс. Последното им пътешествие е до Лас Вегас, където дори отново сключват брак на бутафорна церемония покрай купоните.

Реклама


В миговете, когато не са из света, килърът и съпругата му обичат да отмарят в баровското вилно селище "Делта хил" край Перник. Там семейството притежава луксозна вила в съседство с имението на Слави Трифонов.
Драгомиров е и луд фен на скъпите мотори, става ясно от профила му във фейсбук. Сред обиколки из страната на две колела обича да разпуска с качествено червено вино. Страстта му към напитката го кара да инвестира в собствени лозя.


На купоните из лъскави столични заведения компания на убиеца прави и известният телевизионен журналист от БНТ Камен Алипиев-Кедъра. От фотосите става ясно, че двамата са доста близки и често купонясват в големи компании.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама