Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6235694 www.bgdnes.bg

Мъри дебне "Лудогорец" в Шампионската лига

Мъри Стоилов дебне "Лудогорец" в Шампионската лига!
Казахстанският "Астана" на българския треньор е сред потенциалните съперници на разградчани в третия предварителен кръг на турнира. Преди това двата отбора трябва да преодолеят по един съперник преди плейофите за влизане в групите. "Лудогорец" вдигна титлата след 1:1 с ЦСКА-София в Разград и вече мисли за следващата голяма цел - трето участие в групите на Шампионската лига.

"Лудогорец" стартира участието си като поставен във втория предварителен кръг, където го очакват скромни съперници. Най-сериозната опасност от ясните участници в тази фаза изглежда словашкият "Жилина". Този отбор вече на два пъти "ужили" българи. Първо през 2008 г. отстрани "Левски" в турнира за Купата на УЕФА, а две години по-късно спря "Литекс" в третия предварителен кръг на Шампионската лига. При старта на новия поход на "Лудогорец" отново може да видим балканско дерби. Сред потенциалните съперници на българите е македонският "Вардар" (Скопие). Сред другите непоставени отбори са шампионите на Ейре, Уелс, Албания, Босна и Херцеговина, Северна Ирландия, Черна гора и Финландия. В тази фаза "Лудогорец" може да извади късмет и да срещне полуаматьорски отбори като шампионите на Фарьорските острови и Люксембург например.
Жребият за втория предварителен кръг е на 19 юни, а първите мачове са на 11 и 12 юли. При очаквано преодоляване на тази фаза "Лудогорец" ще има далеч по-трудна задача в третия кръг. Българският шампион отново ще е поставен, но сред непоставените ще има отбори като "Астана" на Мъри Стоилов, норвежкия шампион "Розенборг", израелския "Апоел" (Беер Шева), шампиона на Сърбия "Партизан". Както и румънската сензация "Виторул" (Констанца), водена от легендата Георге Хаджи. Жребият за третия кръг е на 14 юли, а първите мачове са на 25 и 26 същия месец.
След европейските успехи през последните години "Лудогорец" натрупа сериозния коефициент от 34,175, но той вероятно няма да е достатъчен, за да могат българите да са поставени при евентуално достигане на плейофите за влизане в групите.
Междувременно изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев постави нова голяма цел през отбора. Това се случи след връчването на шампионската титла и златните медали.
"Спечелихме най-сладката титла досега - започна Петричев. - Като ударим чертата накрая, няма как да не сме щастливи от постигнатото. Остана ни едно последно предизвикателство - финалът за Купата на България. След това излизаме в почивка. Голямата ни цел е да продължим в елиминациите в Шампионската лига. Надявам се много скоро да играем мачовете от този турнир в Разград. Искаме да радваме хората, които останаха стоически тук и ни подкрепиха в дъжда. Ние обичаме напрежението, когато няма напрежение, се разболяваме. И за да сме здрави, трябва да работим под напрежение."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама