Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6238024 www.bgdnes.bg

Спецчасти пазят "Юнайтед"

Организаторите на финалния мач в Лига Европа между "Манчестър Юнайтед" и "Аякс" в Стокхолм днес взеха драконовски мерки за сигурност заради кървавия атентат в Англия в понеделник вечерта. Играчите на английския гранд ще бъдат пазени от специалните части в Швеция. За тяхната сигурност ще се грижат бойци с автомати - не само в хотела, но и до и на стадиона.

Мерките ще засегнат и феновете, които имат билети. Те ще бъдат допускани на стадиона само с паспорт или лична карта плюс билет. Англичаните бяха предупредени от консулството да внимават много при традиционните купони преди мача. Струпването на хиляди подпийнали хора е добре дошло за терористите.

Реклама

Ръководството на "Манчестър Юнайтед" и представители на УЕФА са провели работна среща. Клубът е поискал разрешение играчите да излязат с траурни ленти в памет на загиналите при терористичния акт.

Самият клуб взе веднага мерки за сигурност след зловещия атентат. Гардове и полиция заобиколиха тренировъчната база в Карингтън. Те проверяваха за бомби всички коли, влизащи в комплекса. Не пропускаха дори лъскавите возила на звездите, идващи за тренировка. Първи се появи Фил Джоунс, чието бентли беше щателно преровено за бомби. После гардовете претърсиха и мерцедеса на Хенрик Мхитарян. През проверка мина и клубният автобус.

Полицаи с автоматични оръжия бяха обиколили базата на "Манчестър Юнайтед" заради страх, че терористите могат да посегнат срещу един от символите не само на града, но и на цяла Великобритания.

Иначе звездите на двата градски съперника се обединиха в съпричастността си към жертвите на трагедията. "Юнайтед", "Сити", играчи и бивши асове изказаха в социалните мрежи ужаса от терора и съболезнования към пострадалите.
"Като баща и човек случилото се ме натъжава. Мислите ми са с тези, които са засегнати от трагедията", написа Дейвид Бекъм в социалните мрежи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама